Preminuo Ivica Valjalo, nekadašnji čelnik Općine Dubrovnik

439

Ivica Valjalo, nekadašnji čelnik Općine Dubrovnik, član Predsjedništva Udruge antifašista Dubrovnik i njen predsjednik kratko vrijeme, preminuo je jučer nakon teške bolesti. Valjalo je pridonio razvoju dubrovačkog turizma ostavivši neizbrisav trag.

Iz Udruge antifašista Dubrovnik poslali su obavijest povodom njegove smrti:

6. 2. 1940. – 3. 8. 2017.

– Napustio nas je Ivica Valjalo. Teška bolest s kojom se borio od konca prošle godine ugasila je njegovo umorno tijelo u četvrtak, 3. kolovoza. Na put bez povratka otišao je suprug, otac, djed, naš drug i prijatelj, za dubrovačke antifašiste posebno je tužno i bolno saznanje da je otišao antifašista od najranijih dana svoga života, čovjek koji je dugo aktivno djelovao u samoj srži borbe za čovjeka, za dobre i skladne odnose među svim ljudima, a protiv svakog zla u kojem god se obliku to zlo javljalo.

 
Potekao iz partizanske obitelji svojih Dunava, od najranijeg doba je među nositeljima naprednih ideja, a po završetku školovanja, kao diplomirani inženjer agronomije, profesionalno i društveno djeluje u razvoju svoga konavoskoga kraja, a potom Dubrovnika i Hrvatske. U svom bogatom privrednom, društvenom i političkom djelovanju obavljao je mnoge značajne poslove i dužnosti, uz ostalo: bio je u najužem poslovodstvu konavoskog „Agruma“ i Hotelsko-turističkog poduzeća Dubrovnik, bio je sekretar Općinskog komiteta SKH Dubrovnik, član Izvršnog komiteta CK SKH i predsjednik Skupštine općine Dubrovnik.

Aktivno se uključio i djelovao kao član Udruge antifašista Dubrovnik, jedno vrijeme kao njezin predsjednik, a do zadnjih dana kao dugogodišnji član Predsjedništva Udruge antifašista Dubrovnik. Bio je i član Društva Tito DubrovnikSmrt Ivice Valjala nenadoknadivi je gubitak za njegove najbliže i prijatelje. Njegovi dubrovački antifašisti ostali su bez vrijednog i uzornog člana.

Slava mu i hvala. 

Posljednji ispraćaj Ivice Valjala je u subotu, 5. kolovoza, u 18 sati, na  mjesnom groblju u Dunavama – stoji u objavi.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *