Prijem u povodu Tjedna Hrvatskog Crvenog križa

665

Gradonačelnik Mato Franković i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, sport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić primili su izaslanstvo Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik, povodom Tjedna Hrvatskog Crvenog križa, koji se obilježava od 8. do 15. svibnja svake godine, i Svjetskog dana Crvenog križa, koji se obilježava 8. svibnja.

Živko Šimunović, ravnatelj dubrovačkog Crvenog križa izvijestio je o aktivnostima kroz proteklo razdoblje, među kojima je i pomoć za 246 Ukrajinaca koji su izbjegli pred ratnim stradanjima, te pripremama za predstojeću sezonu. Najavio je ponovno aktiviranje spasioca na gradskim plažama, od polovice lipnja, kroz srpanj, kolovoz i drugu polovicu rujna, kao i povratak projekta “Crveni križ u Gradu” u okviru kojeg djelatnici i volonteri Crvenog križa za vrijeme sezone pružaju prvu pomoć na nekoliko punktova u gradu.

Ujedno je za iduću godinu najavljeno obilježavanje 145 godina Crvenog križa Dubrovnik, kojim povodom će se tiskati i monografija. Upravo je Dubrovnik, uz Zadar i Zagreb, bio među prvim gradovima na području Hrvatske u kojima su osnovane ove dobrovoljne udruge.

Prijemu su, uz ravnatelja Šimunovića, prisustvovali i djelatnici, volonteri i dobrovoljni darivatelji krvi Drage Raguž, Luce Šalja, Ljuba Siničić i Ante Franković, ujedno predsjednik Gradskog društva Crvenog križa Dubrovnik. Grad Dubrovnik nastavlja i dalje sufinancirati rad društva.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *