Prijem za delegaciju Seula na temu očuvanja kulturne baštine

207

Predstavnici Grada Dubrovnika – pročelnica za kulturu i baštinu Julijana Antić Brautović, pročelnik za urbanizam, prostorno planiranje i zaštitu okoliša Božo Benić kao i predstavnica Zavoda za obnovu Dubrovnika Amalija Pavlić primili su u ponedjeljak delegaciju južnokorejskog grada Seula.

Naime, izaslanstvo iz gradskog Odbora za ravnotežu urbanističkog planiranja od 16 članova u Hrvatskoj je boravilo od 11. do 14. svibnja, a uz Dubrovnik posjetili su Zagreb, Plitvička jezera, Zadar i Split s ukupnim ciljem prikupljanja informacija o specifičnim prirodnim i povijesno-kulturnim obilježjima Hrvatske te politikama urbanističkog planiranja s obzirom na očuvanje i razvoj spomeničke i druge baštine.

Predstavnici Grada i Zavoda uza obnovu Dubrovnika korejskoj delegaciji predstavili su prvi hrvatski Plan upravljanja svjetskim dobrom UNESCO-oa koji se uspješno provodi, projekt Poštujmo Grad i aktivnosti u cilju postizanja ravnoteže između očuvanja kulturne baštine i urbanističkog razvoja. Iskustva Dubrovnika posebno su im dragocjena jer u Koreji postoji inicijativa za upisivanjem gradskih zidina Seula (Hanyangdoseong) na UNESCO-v Popis svjetske baštine.

Posebno zanimanje izazvala su i Smart City rješenja koja Grad Dubrovnik, kao dvostruki nacionalni prvak u primjeni rješenja pametnog grada, također uspješno primjenjuje i promiče.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *