Priopćenje iz PU dubrovačko-neretvanske

342

– Dovršenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Policijske postaje Metković 49-godišnjak je osumnjičen za kazneno djelo zlouporabe položaja i ovlasti. Sumnjiči se da je, u svojstvu vršitelja dužnosti rukovoditelja javne ustanove iz Metkovića, novčanim sredstvima udruge plaćao prekršajne kazne i izvršio dvije uplate na račun humanitarne zaklade u Metkoviću. Na opisani način ustanovu kojom je rukovodio oštetio je za novčani iznos od 15 tisuća kuna.

Policija protiv osumnjičenog podnosi kaznenu prijavu nadležnom državnom odvjetništvu.

– Temeljem naredbe Prekršajnog suda u Dubrovniku jučer, 19. travnja, pretražena je kuća  u Cavtatu, koju koristi starija ženska osoba kada je pronađen jedan pištolj, 50 komada streljiva i puška, koje oružje je neovlašteno posjedovala. Pronađeni predmeti su, uz potvrdu oduzeti, a vlasnica je prekršajno sankcionirana po Zakonu o oružju.

Rezultati 24-satnog nadzora brzine

Obzirom da je brzina najčešći uzrok prometnih nesreća, često onih s najtežim posljedicama, od 18. travnja do 19. travnja, 24 sata u kontinuitetu na području cijele republike Hrvatske, pa tako i na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske provedena je akcija pojačanog nadzora prometa.

Na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske ukupno su kontrolirana 403 vozila na 52 lokacije. Utvrđena su 182  prekršaja od kojih 122 zbog prekoračenja brzine. Najveća brzina kretanja vozila od 97 km/h izmjerena je u naseljenom mjestu Lozica gdje je dozvoljena brzina 50 km/h.

– Izdvajamo slučaj 21-godišnjaka koji je tijekom prometne kontrole zaustavljen u Korčuli kada je upravljao mopedom dubrovačkih registracijskih oznaka iako mu je pravomoćnom presudom Općinskog suda u Dubrovniku izrečena sigurnosna mjera zabrane upravljanja svim kategorijama motornih vozila do kraja 2019. godine.

Policija protiv 21-godišnjaka podnosi kaznenu prijavu za počinjeno kazneno djelo neizvršavanja sudske odluke.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *