Priveden Milenko Radulović, osumnjičeni za dvostruko ubojstvo u Pločama

1694

Milenko Radulović, osumnjičeni za dvostruko ubojstvo u Pločama, danas je izveden pred istražnog suca u Dubrovniku.  Zamjenik županijskog državnog odvjetnika Vlatko Cibilić, koji je rukovodio očevidom na mjestu zločina najvjerojatnije će zatražiti tridesetodnevni istražni zatvor obzirom na narav i težinu počinjenog kaznenog djela.

26.03.2022., Dubrovacki sud, Dubrovnik – Privodjenje Milenka Radulovica, osumnjicenog za dvostruko ubojstvo u Plocama.
Photo: Grgo Jelavic/PIXSELL

Podsjetimo, jučer u jutarnjim satima Pločani su čuli četiri pucnja i vidjeli dječaka kako nepomično leži na travi u lokvi krvi. Pomahnitali ubojica zatim je sjeo u svoj automobil Yugo 45 odvezavši se na deponiju u predgrađu Ploča gdje je ubio vlastitog brata Mitra. Najprije mu je pucao u leđa da bi ga zatim dokrajčio iz neposredne blizine pucanjem u glavu.

Načelnik Ivan Pavličević naveo je vezano uz jučerašnji događaj kako je postojao rodbinski odnos između počinitelja rođenog 1975. godine i jedne od žrtava.

-Žrtva je rođena 1971.,  a obojica su evidentirani kao počinitelji prekršaja i kaznenih djela, čak i kaznenih djela s elementima nasilja. Ti su događaji evidentirani prije nekih 15 godina i kriminalističko istraživanje što se tiče tih sukoba je završeno. Posljednjih godina nismo imali dojava ni evidencija između žrtve i počinitelja. Postoji i veza između počinitelja i druge žrtve, rođene 2005. godine. Naime, roditelji maloljetnog dječaka do prije godinu dana bili su susjedi i između njih se prije osam godina dogodio jedan događaj koji također imamo u svojoj evidenciji.

Načelnik kaže kako je policija  zaprimila dojave od više građana.

-Policijski službenici su nešto iza osam sati uočili vozilo koje se dovodilo u svezu s počiniteljem. Primjenjujući policijsku taktiku i tehniku uhitili smo počinitelja. Dva policijska službenika su ispalila hice upozorenja u zrak. Osoba koja se dovodi u svezu s kaznenim djelom bila je naoružana automatskom puškom.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *