Program “Književnost u Lazaretima. Razgovor s Autorom”

464

Program Književnost u Lazaretima. Razgovor s Autorom. nastavljamo u utorak 30. ožujka u 19 sati  predstavljanjem autorice Maše Seničić koja u sklopu projekta Odisejevo uočište / Ulysses’ Shelter, boravi na otoku Mljetu. Odisejevo uočište mreža je književnih rezidencija za mlade književnike koju je pokrenula izdavačka kuća Sandorf, a ovo gostovanje nastavak je suradnje s Art radionicom Lazareti. 

Maša je jedna od najzanimljivijih mladih pjesničkih imena našeg govornog područja. Dobitnica je mnogih nagrada i priznanja, organizatorica književnih i  kulturnih događanja, scenaristica, novinarka. Dio je različitih projekata i edukativnih radionica, prije svega u oblasti audiovizualne kulture, i to kao sudionica, autorica, suradnica, organizatorica, moderatorica, mentorica. Ko-selektorica je programa Hrabri Balkan (Festival autorskog filma), jedna od osnivača Filmkulture.

Dio je redakcije MILICA magazina, a njezini tekstovi se, između ostalog, mogu naći na nekadašnjem Proletter-u, dok se subjektivni vodič kroz Beograd nalazi na sajtu Spotted By Locals (ili na Oblakoderu). 

Piše prozu i poeziju koja je prevođena na desetak jezika, a objavljuje u zbirkamaantologijama, publicistici, u književnim časopisima (na papiruna mreži), kao i na književnim online portalima. Objavila je dvije knjige poezije, “Okean” (2015., nagrada Mladi Dis) i “Povremena poput vikend-naselja” (Treći Trg, 2019., nagrada Dušan Vasiljev).                                                            Trenutno pohađa doktorske znanstvene studije (FDU, Beograd) gdje radi kao suradnica u nastavi.

Maša Seničić je beogradska pjesnikinja, multimedijalna umjetnica i teoretičarka umjetnosti, a njene široke i raznovrsne interese nije lako svrstati u zadane ladice. Zagrebačka publika mogla je ove jeseni u Galeriji Miroslav Kraljević vidjeti njenu izložbu posvećenu jednom jadranskom ljetovalištu iz jugoslavenskih vremena.

U Art radionici Lazareti razgovarat ćemo s Mašom o njezinim projektima, prije svega poeziji i izazovima novih prilika.

Razgovor moderira Staša Aras.

Prostor ARL je organiziran u skladu s općim higijenskim mjerama i mjerama fizičkog distanciranja po preporukama HZJZ, posjetiteljima je obvezno nošenje zaštitne maske u zatvorenom prostoru.

Zbog ograničenog broja posjetitelja (10) pjesničko predstavljanje možete pogledati i u prijenosu uživo na facebook stranici Art radionice Lazareti @ARL.Dbk u utorak 30.3. od 19 sati. 

Programske aktivnosti ARL u podržavaju Grad Dubrovnik, Ministarstvo kulture i medija RH i Zaklada Kultura Nova.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *