Povodom nadolazeće svetkovine sv. Vlaha u dvorani Visia, u bivšem samostanu sv. Klare u Dubrovniku, bit će prikazan dokumentarni film redatelja Joséa Maríje Zavale „Svitanje u Kalkuti” (Amanece en Calcuta). Projekcije će se održati danas, subota 28. siječnja u 20 sati i sutra, nedjelja 29. siječnja u 18 sati.

Film “Svitanje u Kalkuti” redatelja José Marije Zavale himna je o maloj, ali i velikoj ženi, koja je svoj život posvetila najsiromašnijima među siromašnima, piše u najavi filma.

Ono u čemu sveta Terezija iz Kalkute sve poučava jest spoznaja da je glavni grad Indije i danas posvuda prisutan. U svakom gradu postoji jedna ‘Kalkuta’ u kojoj ljudi žive loše i potrebna im je Ljubav (pisano velikim Lj).

U brzom tempu trilera “Svitanje u Kalkuti “ prikazuje preplet svjedočanstava sedmero ljudi, koji i danas riskiraju svoje živote na najudaljenijim mjestima planeta da bi svjedočili i ljubili Krista prema duhovnosti Majke Terezije.  Ono što ih povezuje jesu arhivske snimke i fotografije Majke Terezije, uz njezine snažne, ali ujedno jednostavne životne poruke. Riječ je o filmu u kojem se svjedočanstvima zahvaljuje na neizmjernom radu, požrtvovanosti i ljubavi svetoj Majci Tereziji iz Kalkute (1910. – 1997.).

S prekrasnom izvornom indijskom glazbom film će zasigurno dirnuti srca mnogih gledatelja, osobito onih koji u svojoj zoni komfora zanemaruju ono što se događa s druge strane stvarnosti. Ta dramatična svjedočanstva mnoge će duboko dotaknuti.

Ovo je četvrti film koji je redatelj snimio o svetcima, a treći koji u Hrvatsku donosi španjolska distributerska udruga »Infinito +1«.

Ulaznice se mogu nabaviti putem www.ulaznice.hr