Projekt MoST: Završetak projektnih aktivnosti uz konferenciju u Veneciji

99

U Veneciji je, u organizaciji Regije Veneto, održana zavfršna konferencija projekta MoST, punog naziva „Monitoring prodora slane vode u obalne vodonosnike i testiranje pilot projekata za prevenciju prodora soli“.

Talijanski i hrvatski partneri prezentirali su projektne aktivnosti i rezultate istraživanja, odnosno monitoringa pilot područja u geološkom, hidrogeološkom i poljoprivrednom kontekstu. Aktivnosti na pilot području doline Neretve provodili su stručnjaci s Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije iz Splita u suradnji s Regionalnom agencijom DUNEA i Hrvatskim vodama.

Kao rezultat laboratorijskih ispitivanja i numeričkog modeliranja izrađen je dokument ”Plan prilagodbe od štetnog djelovanja morske vode u dolini Neretve“ na temelju ugovora sklopljenog s tvrtkom E.C.H.R. d.o.o iz Splita. Plan sadržava izrađene smjernice za aktivnosti povezane s ublažavanjem prodora slane vode te predstavlja podlogu za donošenje odluka i poboljšanja u planskom upravljanju na području doline Neretve.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *