Pronašli slatke mačiće, a kući donijeli nešto puno opasnije

582

Udruga za zaštitu životinja iz teksaškoga gradića San Antonija objavila je da se tri osobe oporavljaju od ugriza, nakon što je žena kući donijela par “slatkih mačkica”, naknadno ustanovivši da je riječ o mladuncima risa.

Članovi teksaške obitelji ispripovijedali su da su u subotu na prilazu kući pronašli dvije male mačke, vjerujući da je riječ o mladunčadi domaćih bengalskih mačaka.

Ponijeli su ih sa sobom i pokušali nahraniti na bočicu. Iznenadila ih je agresivnost “mačkica” koje su izgrizle plastične bočice, ali i osobe koje su ih pokušale nahraniti.

Pomoć članova Udruge za zaštitu životinja potražili su pošto su na internetskim stranicama otkrili sličnost između “slatkih mačkica” u svojem domu i mladunčadi risova.

“Članovima obitelji iz San Antonija pružena je liječnička pomoć, a mladunčad risova zbrinuta je u udruzi “Wildlife Rescue & Rehabilitation”, kazali su iz Udruge za zaštitu životinja San Antonija.

Gradske vlasti su izvijestile da će pokušati pronaći majku mladunčadi. Ako im to ne uspije o njima će brigu voditi stručnjaci sve dok ne odrastu dovoljno da bi o sebi u divljini mogli brinuti sami.

dnevno.hr

 

TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *