Prostitucija hara Jadranom! Seks na jahtama, političari, sportaši, tajkuni i cure s estrade

964

S ljetom se na hrvatski Jadran sliju tisuće turista, a među njima diljem hrvatske obale rasprostrane se jahte što svjetskih, što domaćih milijunaša. Rijeka alkohola, razuzdane zabave i vrijeme koje u pravilu služi za odmor i opuštanje odlična je podloga za razvoj prostitucije koja tijekom ljetnih mjeseci hara jadransku obalu. Da je tome tako, svjedoči jedan od posljednjih zabilježenih slučajeva, s kojima se obračunala kriminalistička policija koja je svojedobno okončala opsežnu istragu o organiziranoj prostituciji koja se odvijala diljem zadarskog područja. U toj ljetnoj policijskoj akciji uhićeno je 13 osoba u dobi od 22 do 54 godine, među kojima se našlo i sedam prostitutki. Glavna među njima, 30-godišnjakinja sa zadarskog područja organizirala je pružanje seksualnih usluga tako što je za to pronašla i angažirala čak šest djevojaka koje su seksualne usluge u najvećem broju slučajeva pružale na jahtama ili pak po iznajmljenim stanovima diljem Zadra. Svoje usluge muškarcima su ove mlade žene naplaćivale od 200 do 500 eura, ovisno o traženoj usluzi, a sve se događalo tijekom srpnja kada očito uz klasični turizam procvjeta i onaj seksualni. Prostituciju koja cvate duž Jadrana nerijetko prati i nabavka droga, poglavito kokaina te posredovanje s istima. I sve to za iznose od po nekoliko tisuća kuna. Uz to što se prostitucijom bave žene kojima je to način egzistencije i koje su silom prilika upale u taj začarani krug, prema riječima policijskog inspektora koji godinama proučava taj fenomen, posljednjih godina posebno je zastupljena takozvana elitna prostitucija kojom se uglavnom bave mlade poznate dame koje će se i ovo ljeto zaputiti na Jadran gdje cvjeta biznis po jahtama što domaćih, što inozemnih tajkuna.

O podvođenju starleta brujali su svojedobno svi hrvatski mediji, a trakavica je dovela da suda na kojem se među ostalima našao maser Nebojša Perunović Panča te njegove suradnice u nedjelu, čija su imena javno obznanjena te se tako govorilo o Sari Sikirić te Marinku Tomljenoviću. Među dokazima te ne tako davne 2011. godine našli su se i popisi knjiga gostiju niza zagrebačkih, ali i jadranskih hotela zbog čega su svoj iskaz o zalascima na te lokacije pred istražiteljima davali razni sportaši, ali i pripadnici hrvatske političke scene. Neke poznate starlete poput Maje Morales svojju ulogu u tome lancu prostitucije kasnije su negirale, a dušu je otvorila Simona Ištvanović koja se za grijehe iz prošlosti pokajala te danas živi vjeru u punom smislu te riječi. Prema sudskim iskazima, koji su svojevremeno punili medijske stupce djevojke su se prostituirale za iznose od 500 do 3500 eura, ovisno o angažmanu, i dužini susreta te mjestu na kojem se susret odvijao. Brojne dame s estrade za koje zapravo rijetki mogu reći čime se točno bave susrete su odrađivale po jahtama, i luksuznim vilama za odmor, a spominjao se u javnom prostoru i jedan opatijski hotel.

“Dočekali su nas Danko, Hrvoje … Za seks s njima trojicom Martina i ja smo dobile 2000 eura. Mjesec dana poslije na poziv Čope i prijatelja otišle smo opet na njegovu jahtu ali u marinu u Kaštel Gomilicu. Za četiri dana svaka je dobila po 3500 eura”, pričala je navodno na sudu stanovita Sara, čiji su iskaz akteri ovoga lanca poslije osporavali.

S ovim akterima ili bez njih, nemoguće je osporiti da na Jadranu prostitucija cvate, a u njoj uživaju bogati stranci, domaći tajkuni te pripadnici podzemlja koji za druženja s ovim nesretnim damama izdvajaju i do tisuću eura. U tim krugovima sresti se mogu i hrvatske manekenke za čiji dan valja izdvojiti i do 2000 eura. No, takvima su kako saznajemo klijenti mahom stranci jer ne žele da se za njihov posao pročuje u zemlji. Na jahtama se navodno mogu sresti i maloljetnice koje za taj prljavi posao i mogućnost ljetovanja dobivaju manje od sto eura. Djevojke koje pružaju seksualne usluge na jadranskim jahtama vrlo su raznolike, a među njima se također mogu sresti i strankinje jer radi se o dobro uhodanom biznisu, koji ide preko makroa iz Zagreba koji svoje podizvršitelje imaju po svim većim jadranskim gradovima. Djevojke se na Jadran dovodi iz svih krajeva ne samo Hrvatske, već i susjednih država, a poznati hrvatski nogometaši najteže odolijevaju čarima cura iz Srbije i BiH koje se podaju čak i za komad nakita, luksuzni komad odjeće ili brendiranu torbicu. Sirove strasti i prostitucija nisu jedina boljka ovih cura, koji očito za bolje ne znaju već se uz ovaj riskantan posao upuštaju i u konzumaciju alkohola te neizostavnog kokaina koji se na palubama šmrče do besvijesti. Cure tijekom spolnog odnosa dopuštaju batine ili uriniranje, a dolazi i do seksa sa ženama jer sve to smatra se biznisom te one koje to čine za koju kunu više ne strahuju čak ni od spolnih bolesti Tomislav K. Svoja iskustva žigola prenio je u knjigu ”Povratak hrvatskog žigola” u kojoj progovara o tome da su mu događanja na jahti najdraža.

“Imate ovdje svašta. Udanih žena rastavljenih, imate parova. Jednom sam išao na more s parom koji je, kako sam skužio, svako malo dovodio nekoga da im unosi živost u brak. Kad dovedu profesionalca, nemaju problema – mi nismo neki bezvezni tipovi s oglasnika, ocvali, štajaznam, neuredni, zapušteni. Zna se kako morate izgledati i kako se držati ako ste u ovom poslu – ne zovu vas zbog duhovne ljepote, mada ja ni to ne podcjenjujem, ali s tim se ne bih kruha najeo”, tvrdi Tomislav koji je također u svijetu prostitucije susreo mnoge osobe za koje mi držimo da su poznate i slavne, iz nama nepoznatih razloga.

Duboka kriza potresa hrvatsko društvo, jasno je to svakom prosječnom promatraču. No, osim one svima dobro znane ekonomske domene, hrvatsko društvo potreseno je dubokom krizom morala koja za sobom povlači mlade djevojke željne brze zarade i luksuza koji im se nameće s malih ekrane kroz prizmu raznih starleta i manekenki za koje je malo kome jasno čime se doista bave. Elitna prostitucija, naziv je to kroz koji se danas svodi najstariji zanat na svijetu, a koji u Hrvatskoj, ali i svijetu, ne dopire s ulica kao što je to ranije bivao slučaj već s pozornica. Svijetla su to kratkoga sjaja, iza čijih se kulisa kriju mlade žene i njihove sudbine, snovi o nekom površnom uspjehu koji se ne mjeri diplomama, znanjem i sposobnošću već markom haljine ili pak skupocjenom torbom. Duboka i već spomenuta kriza dovela je do toga da žene doista ne biraju sredstava pomoću kojih dolaze do zacrtanih ciljeva. U Hrvatskoj je lanac prostitucije razvijen i više nego dobro, iako se o toj pojavi rijetko progovara. I kada se načme ta tema, ubrzo pada u zaborav jer malo je onih kojima je u interesu da se o ovom nadasve negativnom trendu progovara. Kako bi uopće predstavnike institucija i ine glasne zagovornike kojekakvih prava takvo što i zanimalo, kada i oni čine dio toga začaranoga kruga.

Veliku lavinu pokrenula je u hrvatskoj javnosti knjiga “Seks skandal” čija je autorica i sama bila dijelom elitne prostitucije. U njoj se pojavljuju estradni menadžeri, uspješni poslovni ljudi te brojni uglednici iz splitskog i zagrebačkog kruga moćnika. Oni su podvodili djevojke s estrade i imali odnose s njima za novac. Izabela je objašnjavala kako je pola poslova na estradi paravan za prostituciju.  Je*u se za lovu u mraku – piše u knjizi. Ona je opisala i aferu bogataša i političara kojeg je nazvala Loknica i njegove, jedne u nizu ljubavnica, Snejki. Preko noći je postala vrlo poznata poduzetnica čije se ime stalno povlači u novinama, iako nitko ne zna čime se točno bavi.

I iz policijskih krugova te krugova bliskih ovim djevojkama saznajemo da mlade djevojke padnu pod utjecaj ovoga posla zbog zarade. One ”uspješnije” za vikend zarade više od 3000 eura. Druže se s raznim muškarcima iz svih sfera društva koji za sat njihova vremena nude i do 200 eura. Tako žive brojne djevojke koje mi kroz žute medije percipiramo kao razne starlete ili hostese. Za pratnju bogataša zaradi se i do tisuću eura, a u cijenu je naravno uključen seks. Uglavnom su to muškarci dubokih džepova koji zalaze po skupim restoranima i hotelima ispunjavajući želje samima sebi. Dodatne usluge u ovom se poslu također nadoplaćuju, ali sve je to stvar dogovora. Naravno, nije ovaj posao samo luksuz jer za potrebe onih koji ih plaćaju ove cure skidaju se do kraja u prljavim zahodima, na parkiralištima i raznim drugim mjestima koja su daleko od elitnoga. Neke od ovih dama noći umjesto novca za odrađenu uslugu uzimaju drogu, najčešće kokain. Biva tu i mnogo alkohola, a ono što je najprivlačnije, novac, dobiva se unaprijed.

Cure pod utjecajem raznih opijata za veću zaradu pristaju na odnose s više klijenata. I neke od tih dama možete vidjeti u spotovima. One pjevaju ili nastupaju, a neke se tek kreću u krugu bogatih sportaša i tajkuna koji su u ovim krugovima najtraženija roba. Curama se ne plaća samo seks, ponekad su to dublje i dulje veze pa se tako curama kupuje odjeća, plaćena su im putovanja i sl. A onima koji dolaze iz ruralnih krajeva u velike gradove osiguran je smještaj u elitnim stanovima u samom centru grada. To su dame koje s direktorima hrvatskih sportskih klubova odlaze na pripreme te o njima kruži glas da su najbolja roba. Za takva putovanja dobivaju iznose o kojima prosječni građani mogu samo sanjati. Za nekoliko dana dobiju više od 6000 eura. Dio profita odlazi svodniku koji je zapravo poveznica između djevojaka i bogataša, koji njihove usluge plaćaju.

Takvi se u elitnoj prostituciji nazivaju uglavnom menadžerima koji osim svjetala pozornice i slave ovim djevojkama zapravo nude začarani lanac prostitucije iz kojega je nemoguće izaći. Oni profiliraju i prodaju curu pretvarajući je u traženu robu. Poznatije djevojke, razne manekenke i one koje nas motre s naslovnica novina smatraju se trofejima. Njihova cijena je najveća, a one najpoželjnije među raznim uspješnim tipovima. Novac za seks u tim se krugovima ne spominje jer takvo se što podrazumijeva. Takve dame zalaze u razne elitne klubove i restorane, u kojima su VIP mjesta rezervirana samo za njih i njihovu bogatu pratnju.

Djevojke u ovaj prljavi svijet privlači želja za boljim sutra, za više novca, cipela i odjeće bez previše uloženog truda. One samo trebaju leći, biti lijepe i obaviti ono što se od njih traži. A da je potražnja za ovim poslom velika svjedoče i njihovi česti međusobni obračuni. U poslu je i cjenik donekle definiran pa se tako može zaraditi više od šest tisuća eura, a takav novac dobiti mogu one najpoznatije žene s naslovnica koje pomno biraju svoje klijente. Tisuće eura dobivaju one dame koje su spremne provesti vikend s klijentom, a potražnja za takvima najveća je u turističkoj sezoni. Provode se ove dame i na jahtama, a najnižu cijenu od oko sto eura dobivaju one koje se odvaže za brzi seks u nekom opskurnom mjestu. Uz to mahom ide droga, alkohol i druga očigledno poticajna sredstva.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *