PROSVJED U METKOVIĆU Podrška metkovskoj heroini dr Kseniji Kaleb

218

U Facebook grupi Sinovi i kćeri Metkovića poziva se na prosvjed potpore dr Kseniji Kaleb, u ponedjeljak, 14.siječnja, a koji prenosimo u cijelosti:

Poštovani građani grada Metkovića i D.Neretve!
Građanska incijativa “Sinovi i Kćeri Neretve” u ponedjeljak 14. siječnja 2019g,održava javni prosvjed potpore dr.Kseniji Kaleb.Molimo vas da obavjestite svoje majke,očeve,djedove i bake o održavanju javnog prosvjeda potpore dr.Kseniji Kaleb.
Također želimo uputiti javnu kritiku na neprofesionalni rad institucija ko što je Hrvatska lječnička komora.
Od svojih prijašnjih uvjeta ne odstupamo i tražimo odgovore odgovornih.
Hvala na razumijevanju i pokažimo kako se zajedno dostojanstveno dolazi do rješenja.
Prosvjed počinje u ponedjeljak 14.Siječnja 2019 ispred pizzerije Maestro sa početkom 15,30-16,30h.
Podrška metkovskoj heroini dr.Kseniji Kaleb!

Podsjetimo, radi se o preminulom devetogodišnjem Gabrijelu Bebiću, koji je liječničkom nepažnjom i nepravovremenom intervencijom izgubio svoj život. Hrvatska liječnička komora obrušila se prema izvorima na dr Kaleb, koja je jedina pružila pomoć. Zamjeraju joj što nije ostala na Hitnoj s dječakom te mu odmah u ordinaciji nije dala kisik i infuziju. A ona ga je, upravo misleći na dobrobit djeteta, odvela u 30 sekundi udaljenu Hitnu da bi mu se to sve isto brže dalo jer je Hitna opremljena za hitne slučajeve. Nadalje, u pedijatrijskoj ambulanti ne postoji defibrilator koji je možda mogao zatrebati u reanimaciji životno ugroženog djeteta, a na Hitnoj postoji jer je ona jedina opremljena za liječenje životno ugroženog pacijenta.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *