Prvi hrvatski Erasmus Mundus združeni studij ekonomije na Sveučilištu u Dubrovniku

76

Sveučilište u Dubrovniku sudjeluje u prvom hrvatskom Erasmus Mundus združenom diplomskom studiju u polju ekonomije. Zajedno sa studentima sa Sveučilišta u Palermu (Italija), Sveučilišta u Malagi (Španjolska) te Međunarodnog sveučilišta Florida (SAD), dubrovački će studenti imati priliku steći zajedničke diplome ovih ustanova gdje će provesti dio svog studija. Rezultat je to višegodišnjih napora koji su počeli prije desetak godina sklapanjem prvog hrvatskog double degree studija koji Sveučilište u Dubrovniku izvodi u suradnji sa Sveučilištem u Palermu.

Europska komisija odobrila je financijsku potporu za ovaj Erasmus Mundus združeni diplomski studij „Tourism Systems and Hospitality Management“. Uz njega, u Hrvatskoj postoje još samo dva Erasmus Mundus združena studija, no ovaj studij prvi je u polju ekonomije. Erasmus Mundus je program Europske unije kojem je osnovni cilj podizanje kvalitete visokog obrazovanja i promocija međunarodne suradnje. Cilj je poticati izvrsnost i svjetsku internacionalizaciju visokih učilišta putem studijskih programa (na razini diplomskog studija). 

Programe združenih diplomskih studija (Joint Master Degrees) provodi međunarodni konzorcij ustanova visokog obrazovanja i – ako je primjenjivo – drugi partneri u području obrazovanja i izvan njega, koji imaju stručnost ili interes u području studija ili poslovne domene obuhvaćene studijskim programom. Dodjeljuju se stipendije najboljim studentima diplomskih studija u cijelom svijetu. Ovakvi međunarodni studijski programi visoke razine odlikuju se inovativnošću te studentima omogućuju veću zapošljivost. 

Više o Erasmus Mundus projektima dostupno je na poveznici: https://erasmus-plus.ec.europa.eu/hr/node/65

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *