PU Dubrovačko-neretvanska o slučaju Sanje Jakšić: Ukoliko se dokaže prijevara propisana je kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina

511

Dubrovnik INsider je prije dva dana objavio priču Sanje Jakšić o prijevari preko njezine kreditne kartice. Podsjetimo, Sanja je samohrana majka koja je nedavno izborila svoju najtežu životnu bitku sa zloćudnim karcinomom maternice,  a uz nju su stali ljudi diljem Hrvatske, pomažući joj financijski i na sve druge načine.

Prema Sanjinim tvrdnjama, njezina tadašnja prijateljica je kupovala razne stvari, koristeći podatke Sanjine kreditne kartice i nabila joj dug od 9000 kuna. 

Jakšić je sve prijavila policiji, uz podatke o narudžbama na kojima se vide adresa i broj mobitela osobe koja je stvari naručila. Mjesečna rata za ovaj mjesec iznosi gotovo 2200 kuna. Poslali smo upit PU Dubrovačko-neretvanskoj o konkretnom slučaju, a njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

Sukladno odredbama Zakona o zaštiti osobnih podataka nismo u mogućnosti dostavljati podatke o prijavljenim kaznenim djelima navodeći konkretna imena i prezimena.

Međutim, u slučaju zaprimanja prijave kaznenog djela prijevare provodi se kriminalističko istraživanje i ako se potvrde navodi prijave izviješće se dostavlja nadležnom državnom odvjetništvu.

Za počinitelja ovakvih kaznenih djela Kaznenim zakonom propisana je  kazna zatvora u trajanju od šest mjeseci do pet godina.

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *