Razigrana družina Crvenih nosova uveselila djecu na Odjelu pedijatrije OB Dubrovnik (FOTO)

360

Odjel pedijatrije Opće bolnice Dubrovnik danas su posjetili Crveni nosovi klaunovidoktori i glumci Dubrovačkih ljetnih igara koji su svojom izvedbenom umjetnošću donijeli radost i osmijeh na lica djece.

Mladenka Majerić, izvršna direktorica Crvenih nosova, objasnila je što žele postići ovom misijom.

– Uspjeli smo organizirati da klaunovi i glumci DLJI posjete djecu u Dubrovniku. Ovime smo htjeli pokazati kako je umjetnost ono što mi donosimo u bolnicu. Ovo su profesionalni umjetnici koji nastoje svojom izvedbom promijeniti okruženje bolnice. Djeca na to jako dobro reagiraju i drago nam je da možemo poslati takvu poruku da bolnica bez obzira na životne situacije s kojima se djeca i roditelji susreću može biti sretno mjesto. Zahvalila bih svim  građanima Dubrovnika i regije na donacijama i podršci koju nam pružaju – istaknula je Majerić.

Glumac Amar Bukvić kazao je kako je ‘ovo prilika da razvesele djecu na jedan poseban način i unesu pozitivnu energiju’, što nije uvijek lako jer s ‘djecom treba biti iskren i nekad ih je teško nasmijati’. 

Ravnateljica Dubrovačkih ljetnih igara Ivana Medo Bogdanović, zahvalila se glumcima što su pored dugih i napornih proba pronašli vremena i unijeli malo smijeha i vedrine u dječja srca te čestitala Crvenim nosovima na plemenitom poslu.

Crveni nosovi klaunovidoktori sedam godina posjećuju djecu na liječenju u hrvatskim bolnicama. Trenutno je riječ o 13 bolnica, a tijekom svog djelovanja posjetili su više od 74 tisuće bolesne djece, nemoćnih i zaboravljenih. Tim povodom s njima u pratnji su bili kolege glumci Dubrovačkih ljetnih igara: Bojana Gregorić, Amar Bukvić, Damir Lončar i Robert Bošković.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *