Reagiranje gradonačelnika Mata Frankovića zbog niza neistinitih navoda u priopćenju gospodina Anta Ruskovića iz Excelsa nekretnina

277

Zbog niza neistinitih navoda u priopćenju gospodina Anta Ruskovića iz trgovačkog društva Excelsa nekretnine, Grad Dubrovnik u svojstvu davatelja koncesije dužan je reagirati kako se u javni prostor ne bi iznosile neistine i time zbunjivala javnost. Stoga vam u nastavku prenosimo reagiranje gradonačelnika Dubrovnika Mata Frankovića:

”Neistiniti su navodi kako društvo Excelsa nekretine devet godina čeka na ugovor o koncesiji, naime u veljači 2017. dostavljen im je Ugovor o koncesiji koji društvo nikada nije potpisalo. 

Zakon o koncesijama kojeg je usvojio Sabor Republike Hrvatske obvezujući je za sve pa tako i za društvo Excelsa nekretnine, stoga je nevjerojatno kako odgovorna osoba društva Excelsa nekretnine poziva na razumno rješenje ove situacije u najboljem interesu države, Grada Dubrovnika i njegovih građana, a istovremeno ignorira ono sto je razumno; poštivanje zakona Republike Hrvatske i plaćanje koncesijske naknade sa svim zaostacima.

Zatvaranje žicare jedino je zakonito rješenje u slučaju u kojem se ne poštuju odredbe  Zakona o koncesijama.

Republika Hrvatska počiva na zakonu utemeljim pravima, ali i obvezama, stoga u ime Grada Dubrovnika i njegovih građana pozivam odgovorne osobe društva Excelsa nekretnine da prestanu manipulirati. Podsjećam na donesene presude Trgovačkog suda u Dubrovniku te ih  pozivam da plate svoj dug iz prošlosti kako bi Grad Dubrovnik mogao s društvom Excelsa nekretnine sklopiti ugovor o koncesiji.

Pozivati se na interese Grada i njegovih građana, a 9 godina obavljati gospodarsku djelatnosti i ostvarivati dobit, a pri tom ne plaćati tom istom Gradu naknadu za koncesiju, u najmanju je ruku licemjerno.”

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *