REAGIRANJE NA DEMAGOGIJU GRADSKE UPRAVE I SANITATA

304

Donosimo reakciju Hrvatske udruge korisnika parkirališnih usluga na nastavak poslovanja Sanitata te priopćenje prenosimo u cjelosti.

“Nakon današnjeg kontakta sa Sanitatom, moramo izraziti ogorčenost postupanjem gradske vlasti i Uprave Sanitata. Usprkos iznesenim sramotnim činjenicama, da se građane pljačka, da se ne poštuju Zakoni, da se stvara temelj za ogromne buduće odštetne zahtjeve, niti gradska vlast niti Uprava Sanitata nije poduzela NIŠTA s ciljem ispravljanja nanesene nepravde svojim građanima.

U priopćenju Sanitata, od 09. ožujka 2018. godine, je navedeno: „Aktualna uprava je samim svojim dolaskom dala nalog odvjetnicima koji zastupaju Sanitat Dubrovnik d.o.o. za povlačenjem svih tužbenih zahtjeva, djelomično ili u cijelosti, koji su pokrenuti temeljem ukinute Odluke o organizaciji, načinu naplate i kontrole parkiranja u Gradu Dubrovniku (Službeni glasnik Grada Dubrovnika broj 12/09.).“. Iako u ovom priopćennju nema neistina, ima demagogije. Navedeni tužbeni nalozi su dani isključivo zbog sprečavanja daljnjih troškova samom Sanitatu, jer su ti tužbeni zahtjevi (temeljem presuda i odluka viskoih pravnih instanci) iako trebali biti u korist korisnika parkiranja.

Usprkos svim apelima i iznesenim podacima Udruge i KLGB Srđ je Grad, možemo jedino zaključiti da nema apsolutno nikakve razlike između trenutačne vladajuće garniture i one koja je sav proces pokrenula. Svima je bitno samo zgrtanje sredstava, neovisno kako će to utjecati na građane.

Osvrtom na izjavu gradonačelnika, da će pravna služba Grada odlučivati o daljnjim koracima u vidu obeštećenja građana i današnjih saznanja, Udruga će imati još posla sa „NARODNIM ZASTUPNICIMA“!

Nadamo se da će građane pamćenje, ubuduće, dobro poslužiti!”

Hrvatska udruga korisnika parkirališnih usluga

Mario Miletić, predsjednik

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *