RITUAL JEDENJA: Hranom se može izliječiti, ali i razboljeti

407

Mi smo ono što jedemo. Ukusni zalogaji hrane koje stavljamo u usta razvijaju svaku stanicu našeg tijela i ne utječu samo na fizičko zdravlje nego i na način razmišljanja. Istraživanja su pokazala da određena hrana izravno utječe na rad mozga djelujući na kemijske neuroodašiljače u mozgu koji su zaduženi za različite mentalne i fizičke funkcije – pamćenje, spavanje, koordinaciju pokreta, bol, potištenost, sposobnost učenja pa čak i na naše spoznavanje stvarnosti.

Svaka je hrana prožeta svojom vlastitom suptilnom vibracijom određene frekvencije, a ta vibracija djeluje na naše tijelo i um. U zadnje je vrijeme sve više mladeži koja uživa u obrocima “brze hrane”, što pridonosi lošem tenu i probavnim smetnjama. Teško je uopće raspravljati o energiji te hrane. Ima dosta osoba kojima nije važno što ni kako pojesti. Nije im bitna kvaliteta hrane, a često ubace nešto u usta gotovo s nogu samo da utaže osjećaj gladi. Važno je obrok pojesti u miru, u sjedećem položaju i da se hrana dobro sažvače, jer u protivnom dolazi do raznih želučanih i probavnih problema. Ima dosta osoba koje se često osjećaju naduto, a kada bi napravili analizu svog ponašanja u odnosu na svoj želudac, sigurno bi se zgrozili nad sobom. Probava, zapravo počinje u ustima pa, ako hranu dobro ne sažvačemo morat će se želudac puno mučiti kako bi je usitnio i preradio.

Gotovo sva velika i mala druženja oplemenjena su ritualom jedenja. Važni projekti i dogovori uglavnom završavaju gozbom jer poznato je da se ljudi tako otvaraju i zbližavaju. Dosta obitelji nikada ne objeduju zajedno te se na taj način udaljavaju i dovoljno ne razvijaju komunikaciju. Dobro je znati – ako si nervozna, ne kuhaj. U protivnom nakon takvog obroka boljet će te želudac, jer vibracija tvoga raspoloženja ulazi u hranu koju pripremaš. Lako je prepoznati kada netko kuha s ljubavlju budući da se nakon takvog obroka osjećaš ugodno i smireno. Ako nakon  jela ne osjećaš ugodnu sitost i zadovoljstvo već nervozu i mučnine bilo bi zgodno zaviriti u kuhinju i pogledati lice osobe – kuhara koji ti je pripremio hranu. Sigurna sam da se radi o nervoznoj i nezadovoljnoj osobi koja je vibraciju svog raspoloženja prenijela u tvoje jelo. Ako duže jedeš u istom restoranu i počinje te mučiti žgaravica, mučnina i napetost preporučila bi vam ti kreneš u istraživanje i potražiš mjesto na kojem se kuha hrana oplemenjena pozitivnom vibracijom. U slučaju da je to nemoguće jer ti je na raspolaganju samo restoran na poslu tada savjetujem da uvijek prije jela napraviš ritual energiziranja hrane. Zamisli svjetlost koja ulazi u svaku česticu tvog obroka i ispunjava ga. Sigurna sam da ćeš se nakon takvog jela osjećati smireno i harmonično.

Na što ukazuje pomanjkanje apetita? 

Pomanjkanje apetita pokazuje da se bojimo novih dojmova i odbijamo preradu i aktivnosti koje im pripadaju. To nam postaje jasno tek kada nam nešto pokvari apetit. Bitno se duhovno otvoriti za prihvaćanje novih iskustava pa će se i apetit popraviti. Mučnina ukazuje na odbijanje nečeg što ne želimo i što nam je teško probavljivo. Ako pretjerujemo u jedenju, gutamo previše novih dojmova pa mogu nastati problemi s probavam. Tada se tijelo protiv ponovnog uzimanja hrane brani povraćanjem. Poruka je da treba biti svjesniji onoga što se unosi u sebe.

Boja hrane kao terapija 

Sve je veći broj osoba koje počinju shvaćati da su energetska bića i osvještavaju kako su atomi koji čine njihovo fizičko tijelo energija, samo kruće strukture. Kad im se pojavi neki poremećaj, često se obraćaju bioenergetičarima kako bi uspostavili izgubljenu ravnotežu. Jedan od problema kod mladih žena je celulit. Uzroci mogu biti nepravilna prehrana, hormonalni poremećaj, stres ili loša cirkulacija.Preporučljivo je uzimati hranu raznolikih boja jer one su moćno sredstvo koje može stvorili sklad i ravnotežu u našem tijelu.

Ostatak pročitajte OVDJE.

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *