RODITELJI NEZADOVOLJNI: Nema subvencija za učeničke mjesečne karte

604

Na naš redakcijski mail stižu pritužbe naših čitatelja na po njima, nepravednu odluku o iznosu učeničkih karata, koje se više ne subvencioniraju. Kako su mnogi ostali bez posla i nalaze se na Zavodu za zapošljavanje ili su na minimalcu, za mjesečni učenički pokaz u iznosu 200 kuna za djecu Župe dubrovačke, 500 za konavosku djecu ili 550 za djecu iz Dubrovačkog primorja, nije lako izdvojiti. 

– Moramo platiti abonamenat 550 kuna iz Slanoga, umjesto 50, kao dosada! Moj sin mora odraditi praksu, kako bi završio razred. Što je s obiteljima koja imaju više djece?, pita se jedna naša čitateljica, majka srednjoškolca, čiji su podaci poznati redakciji.

Poslali smo upit Libertasu, evo što su odgovorili:

Sukladno Odluci Vlade RH o kriterijima i načinu financiranja troškova javnog prijevoza redovitih učenika srednjih škola za školsku godinu 2019/2020, Ministarstvo znanosti i obrazovanja sufinanciralo je 75% iznosa mjesečne učeničke karte iz proračuna RH.

Libertas ima zaključen Ugovor sa Dubrovačko-neretvanskom županijom  i Općinama (ukoliko sufinanciraju preostali iznos) i sukladno istima  je učenicima izdavao besplatne mjesečne karte i ispostavljao račune.

S obzirom na izvanrednu situaciju i činjenicu da nema redovne školske nastave,  Ministarstvo više neće refundirati troškove prijevoza učenicima za ovu školsku godinu.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *