RODITELJI RAZOČARANI I LJUTI: Tko je ukinuo školsku liniju za Osnovnu školu u Orašcu?

359

Za dva dana točnije od ponedjeljka prestaje voziti organizirani školski prijevoz koji je prevozio djecu do Osnovne škole ‘Antun Masle’ u Orašcu iz okolnih mjesta poput Dubravice, Trstenog i tako dalje.

Javio nam se očajni i šokirani roditelj kojem nije jasno zbog čega je ukinuta ta linija, te tko ju je ukinuo? Problem koji ukidanje ove linije stvara za mališane je velik. Naime, osim što više nemaju liniju i prepušteni su redovnim autobusnim linijama, moraju prelaziti cestu na dijelu koji nema s nijedne strane pješački prelaz, a ne postoji ni nogostup po kojem bi pješaci i djeca mogli hodati dok autobusna stanica na kojoj bi morali čekati autobus uopće nije ocrtana, to jest obilježena.

Automatskim ukidanjem organiziranog školskog prijevoza sva djeca koja pohađaju Osnovnu školu Antun Masle u Orašcu su dovedeni u opasnost od prometa koji na tim dionicama ceste osim što zna biti gust zna biti itekako divlji.

Roditelj (podaci poznati redakciji) također govori kako je u čuđenju da zbog upravo divlje vožnje još nitko nije nastradao u Trstenom jer je svjedočio svakakvim vožnjama upravo kroz to mjesto. 
Još jedan veliki problem koji povlači ukidanje organiziranog školskog prijevoza su parkirani automobili na regularnoj autobusnoj stanici usprkos znakovima zabrane parkinga. Nakon što se parkira pet, šest automobila vozač autobusa nema gdje drugo iskrcat/ukrcat putnike među kojima su i malodobna djeca, nego na Jadransku magistralu gdje se djecu još više dovodi u opasnost, a zna se dogoditi i da vozač samo produži baš iz razloga što nema adekvatno stajalište za ukrcaj/iskrcaj putnika. 

Roditelji su ljuti i u čuđenju zbog čega je uopće linija ukinuta, jer kako kažu o tome ih nitko nije obavijestio ni iz škole ni iz Grada Dubrovnika. Neslužbeno doznajemo da je u ponedeljak dogovoren sastanak roditelja i ravnateljice škole. 

Također,  jedan roditelj na društvenoj mreži Facebook se požalio na trenutnu situaciju s prijevozom te se pita da li će odgovorni reagirati tek onda kad se dogodi tragedija.Tko je odgovoran za ovakav potez koji automatski dovodi svu djecu u opasnost?

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *