Sajam Seatrade Cruise Global

1072

U Miamiu se od 08.do 11. travnja 2019. godine, tradicionalno već 35 godinu za redom, održao sajam Seatrade Cruise Global, najveći sajam cruise industrije na svijetu u organizaciji Seatradea, na kojem su sudjelovale hrvatske lučke uprave: Rijeka, Zadar,Split i Dubrovnik, na vlastitom štandu pod zajedničkim nazivom “Croatian Cruise Ports”.

Od malog skupa od 150 vodećih osoba u sali za sastanke u New Yorku 1985.godine, Seatrade Cruise Shipping Miami u ovih je 35 godina izrastao u četverodnevni događaj sa 11.000 sudionika, više od 979 izlagača iz 123
zemlje, kojeg posjeti više od 300 međunarodnih novinara iz medijskih kuća različitog profila.

Sajam je epicentar svjetske cruise djelatnosti i jedini godišnji događaj koji okuplja sve sudionike u cruise djelatnosti. Kako je riječ o djelatnosti koja obuhvaća mnoštvo drugih djelatnosti, na sajmu izlažu sudionici cjelovitog lanca proizvodnje cruise djelatnosti od njegovog početka u brodogradilištima do luka u koje brodovi pristaju, turističkih destinacija u koje putnici odlaze do sadržaja koji služe za rekreaciju i razonodu putnika.

Posebno treba naglasiti kako se na sajmu predstavljaju destinacije za brodove na kružnim putovanjima podržane od strane gradova, turističkih zajednica i državnih dužnosnika, kako bi se unaprijedila i razmijenila iskustva.

Za vrijeme sajma održavale su se konferencije i sastanci na kojima su razmijenjeni aktualizirani podaci sektora, ali i nastavljeni dijalozi izmedju brodara, lučkih uprava, destinacija prema zajednickom cilju: održivom razvoju, sigurnosti i rentabilnosti.

Hrvatskim lukama, u zajedničkom promicanju cruising turizma u Hrvatskoj,pridružile su se turističke i pomorske agencije, Grad Rijeka, TZ Grada Rijeke te Turistička zajednica grada Dubrovnika.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *