Sastanak s predsjednicima gradskih kotara i mjesnih odbora

139
”Više sam puta govorio da su gradski kotarevi i mjesni odbori žile kucavice ovog grada. Osigurat ćemo dovoljno sredstava za njihovo funkcioniranje što će omogućiti da se dnevne stvari mogu brzo i kvalitetno rješavati. Jer svima nam je interes da u našim lokalnim zajednicama stvari budu pozitivnije nego do sada”, rekao je gradonačelnik Mato Franković na sastanku s novoizabranim predsjednicima gradskih kotara i mjesnih odbora, održanom 27. lipnja. Poručio je također kako im je cijela gradska uprava na raspolaganju, ali ih i pozvao da budu aktivni jer o tome ovisi i funkcioniranje kotareva i odbora.

Predsjednici su upoznati i s načinom funkcioniranja te posebno postupkom formiranja proračuna za svaku narednu godinu. Naime, u proračun Grada za iduću godinu uvrstit će se i proračuni gradskih kotareva i mjesnih odbora. Svaki od njih dužan je do početka rujna ove godine napraviti prijedlog proračuna za 2019., koji će se nakon usvajanja na Gradskom vijeću uvrstiti u gradski proračun.

”Ova gradska uprava će se s pažnjom odnositi prema svakom kotaru i odboru i prihvaćati vaše inicijative, ukoliko su one proračunski razumne i nešto što se može ispuniti. U vašim proračunima neće biti veliki infrastrukturni projekti već projekt poput uređenja dječjih igrališta, potrebe za javnom rasvjetom, manja komunalna uređenja i opremanja, odnosno manja ulaganja koja podižu kvalitetu života na određenom području”, pojasnio je također gradonačelnik. Naglasio je i važnost redovitog održavanja sastanaka i sačinjavanja zapisnika te napomenuo kako komunikacija s gradskom upravom ide preko voditelja odsjeka mjesne samouprave Tomislava Žaje koji dalje komunicira s upravnim odjelima i gradskim trgovačkim društvima.

Predsjednici gradskih kotareva i mjesnih odbora u ovoj su prigodi iznijeli i neke od problema s kojima se susreću na svom području te su odmah dobili i odgovore od pročelnika i direktora gradskih društava, koji su također sudjelovali na sastanku. Jedno od pitanja bilo je vezano za zapošljavanje dodatnih tajnika, s obzirom da na sadašnjih 26 kotareva i odbora djeluje tek osam tajnika, a gradonačelnik je kazao kako će se novi tajnici sigurno zapošljavati u narednom razdoblju s obzirom da su izuzetno bitni za funkcioniranje ovog sustava.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *