SASTANAK ZBOG IZGRADNJE ODAŠILJAČA NA LOPUDU: Sastavit ćemo stručni tim koji će uključivati članove lokalne zajednice i neovisne stručnjake

279

Zbog nezadovoljstva stanovnika Lopuda zbog izgradnje novog odašiljača na otoku, o kojem smo već pisali ovdje , a zbog čega su Lopuđani pokrenuli i online peticiju , danas je održan sastanak koji je inicirao dubrovački gradonačelnik Mato Franković. Franković se sastanku pridružio online jer je zaražen koronavirusom. Evo što su sudionici sastanka kazali okupljenim novinarima:

-Mi smo na temelju poziva gradonačelnika danas došli ovdje na sastanak u cilju da pokušamo iznaći rješenje koje će zadovoljiti sve zahtjeve, ali i potrebe lokalnog stanovništva na području otoka Lopuda. Na jednom vrlo konstruktivnom sastanku smo došli do jednog prijedloga za koji vjerujem da ćete razumjeti. Kompletno priopćenje Grada Dubrovnika i OIV-a imat ćete sutra, na kojem će biti i detalji našeg sastanka i međusobnog dogovora. Dogovorili smo se u cilju optimalnog rješenja, sagledavajući sve aspekte koji su nužni kako bi se donijelo jedno kvalitetno rješenje. Formirat ćemo jedan akcijski tim s jednim vrlo uskim tokom djelovanja u okviru mjesec dana s jasnim ciljem i uključit ćemo u njega i predstavnike lokalne zajednice na otoku te stručne neutralne osobe, vještake telekomunikacijske struke koji će onda predložiti neko rješenje. Na odgovarajući način ćemo sve predstaviti javnosti, kazao je ovom prilikom predsjednik Uprave Odašiljača i veza, Mate Botica.

Izjavu za medije dala je i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić u ime Grada Dubrovnika.

-Ovaj sastanak imao je za cilj pronaći kompromisno i kvalitetno rješenje. Iznimno je važno što će u već spomenutom timu biti uključeni i predstavnici stanovnika Lopuda i neovisni stručnjaci. Smatramo kako ćemo u tom procesu biti dobri partneri i kako ćemo čuti rješenje na zadovoljstvo stanovnika Lopuda i svih onih kojima treba i dobar signal, ali im je stalo i do zaštite okoliša.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *