SDP: ” Župane i odgovorni, zbog čega zatvarate oči i zašto ništa ne poduzimate?”

249

“Dubrovčani sve teže dolaze na plaže i to je očito.

Već više godina županijski vijećnici SDP Vas kroz vijećnička pitanja upozoravaju da građani ovoga grada, a i šire imaju problema s koncesionarima kojima je ova Županija izdala koncesije.

Prilikom izdavanja koncesija isticali smo sa govornice da ni u kom slučaju ne smije doći do štete po kupače koji koriste plaže pod koncesijom.

Upozoravali smo Vas na niz situacija od nezakonitog ograđivanja plaža, tjeranja ljudi s plaža jer im se suncobrani koje su građani donosili nisu uklapali u suncobrane hotela, dočekivanja  zaštitara na ulazima, onemogućavanja pristupa pomorskom dobru, do zabranjivanja donošenja namirnica za djecu kod dolaska na kupanje ili postavljanja ležaljki mimo koncesija i suprotno obuhvatu koncesije.

Sve su to situacije s kojima se naši sugrađani susreću, a na koje smo Vas upozoravali i očito je da niste poduzeli prave mjere jer se događaju i dalje. Posljednje upozorenje je bilo u srpnju 2018., a prije toga i u srpnju 2017, a i prije toga više puta pretežno na početku sezona kupanja.

Pravi primjer je facebook stranica „uživo s dubrovačkih plaža„ gdje se prikazuje očito, svakodnevno kršenje koncesija.

Stoga Vas, kako je to predlagao  vijećnik, pozivamo da zajedno s vijećnicima DNŽ posjetite sve plaže i provjerite poštuje li koncesionar ugovorne odredbe, ali Vas isto tako pozivamo da  se jasno na ulazima na plažu istaknu pravila po kojima se koncesionar treba ponašati, koliko prostora njegova koncesija zauzima i što sadrži. Također, predlažemo da na ulazu u područje koncesije bude istaknut kontakt telefon i mail koji će biti na raspolaganju svima onima koji se nađu u situaciji da su svjedoci kršenja koncesije kako bi sa lica mjesta fotografijama mogli upozoriti na sve nezakonitosti koje se događaju.

Ovdje se radi o očitom kršenju zakona zbog nečijeg interesa, a to sigurno nije interes građana. U slučaju da ništa ne poduzmete te koncesionari budu i dalje radili po svome s pravom ćemo postaviti pitanje KOGA ŠTITITE ŽUPANE?

Naši građani imaju dovoljno problema sa prelascima državnih granicama i izoliranošću, nemojte im postavljati granice u pristupu javnom dobru.

Pozivamo sve građane koji su svjedoci nepridržavanja koncesijskih ugovora na plažama da nam svoje pritužbe, fotografije i snimke šalju na mail klubvijecnikasdp@gmail.com.”

Vijećnici SDP DNŽ

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *