Šef splitskog HDZ-a: ‘Vjerujem da će u 2. krugu Split potvrditi da je hrvatski’

14

Zoran Milanović, relativni pobjednik prvog kruga predsjedničkih izbora, pobijedio je u većini velikih gradova. Kolindu Grabar Kitarović pobijedio je i u Splitu, gdje je osvojio 30,79 posto glasova. HDZ-ova kandidatkinja imala je 25,3 posto, a Miroslav Škoro bio je treći s 22,12 posto.

SRAMOTNA IZJAVA ŠEFA SPLITSKOG HDZ-A

Kad su počeli pristizati prvi neslužbeni rezultati, situaciju je prilično sramotnom izjavom komentirao šef splitskog HDZ-a Petar Škorić. Rekao je, doslovno, da vjeruje da će “Split u drugom krugu potvrditi da je hrvatski Split”. Dakle, gospodin Škorić evidentno smatra da ljudi koji su glasali za Milanovića nisu Hrvati.

“U Splitu smo zadovoljni, iako je Zoran Milanović prvi s 29 posto, druga Kolinda s 27, a treći Škoro na 23 posto. Naime, ako uzmemo u obzir konzervativnu scenu na kojoj je naša kandidatkinja podijelila glasove sa Škorom, rezultat je preko 50 posto i vjerujem da će u drugom krugu Split potvrditi da je hrvatski Split i da HDZ stoluje u njemu te da šalje pobjedničke poruke cijeloj Hrvatskoj”, rekao je Škorić, prenosi Dalmatinski portal.

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *