Simfonijska bajka Petar i Vuk

972

Veljača i ožujak ove godine posvećeni su edukativnim glazbenim aktivnostima u organizaciji Dubrovačkog simfonijskog orkestra, Umjetničke škole Luke Sorkočevića i Kazališta Marina Držića. Nakon uspješnog koncerta mladih glazbenika s DSO-om, na redu su edukativni koncerti Simfonijska bajka Petar i Vuk. Ovi će se koncerti održati 10. ožujka u 10 pa u 11:30 sati; 11. ožujka u 10 sati te 12. ožujka u 18 sati.

Na ovom zanimljivom događaju, namijenjenom prvenstveno djeci osnovnoškolskog uzrasta, nastupaju glazbenici DSO-a pod dirigentskom palicom maestra Ivana Huta te uz naraciju Marije Šegvić iz Kazališta Marina Držića. Kao potpora ovom događaju, tijekom koncerta će se prikazivati animacija koju je izradila profesorica Sandra Poštić iz Osnovne škole Ljudevita Modeca u Križevcima. 

S obzirom na to da su koncerti namijenjeni učenicima osnovnih škola, velika je većina mjesta već popunjena, no ako ostali sugrađani žele doći sa svojom djecom, mogu se javiti na sales@dso.hr ili na broj 091 613 7314 kako bi napravili rezervaciju u terminima u kojima je još ostalo slobodnih mjesta. Ulaz je besplatan.

 

Simfonijsku bajka Petar i Vuk skladao je slavni kompozitor Sergej Prokofjev upravo s ciljem pripremanja najmlađe publike na kazališno-glazbeni razvoj. U ovoj predstavi u kojoj su glumci instrumenti, a narator opisuje radnju, djeca imaju mogućnost prepoznati različite zvukove i na taj način doživjeti priču na jedan sasvim novi način. Priča o malenom Petru i njegovim dogodovštinama s vukom desetljećima se izvodi na pozornicama diljem svijeta uz

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *