ŠIMUNOVIĆ: Nisam zadovoljna odgovorom Uprave za inspekcijske poslove o devastaciji zaštićenog gaja u Komolcu

227

Eko aktivistica Jadranka Šimunović poslala nam je priopćenje u kojem je iskazala svoje nezadovoljstvo odgovorom Uprave za inspekcijske poslove :

“Upravo smo dobili odgovor inspekcijskih  službi za zaštitu okoliša i prirode RH  od 4.12.2018. s kojim uopće nismo zadovoljni! Učiniti tako neviđenu devastaciju oko zaštićenog zelenog gaja nedaleko crkvice i groblja na Sv. Duhu,zaštićenog izvora rijeke Omble zaštićene Rijeke dubrovačke, razdrmati stara povijesna groblja i crkvicu Sv. Duha uslijed teških građevinskih radova i još posjeći stoljetna (oko 50) stabla čempresa, borova i brijestova!

Napominjemo da po prostornom planu Dubrovnika od travnja 2014 na ovom prostoru nije dozvoljena gradnja te da ovaj jučerašnji odgovor inspekcijskih službi RH čekamo od 8.listopada 2018. kada je u popodnevnim satima započela devastacija Sv.Duha u Komolcu”.

Naime, inspekcija Ministarstva zaštite okoliša i energetike sprovela je inspekciju u Komolcu i smatra kako do devastacije prirode nije došlo, a njihov odgovor prenosimo u cijelosti:

Temeljem Vaše prijave zaprimljene elektroničkom poštom na e-mail ove inspekcije Ministarstva zaštite okoliša i energetike, inspekcija zaštite prirode obavila je inspekcijski nadzor na predmetnoj lokaciji na području Komolca, te izvršila uvid u pripadajuću dokumentaciju kod izvođača radova ALFA PROMET d.o.o. Metković.

Radovi na lokaciji Komolac vezani su za izvođenje radova na gradnji poslovne građevine s parkiralištem na katastarskoj čestici zemlje br.328/1 k.o. Komolac za koje imaju ishođenu Potvrdu glavnog projekta.

Sukladno iznesenom ova inspekcija nije utvrdila povrede odredbi Zakona o zaštiti prirode (NN80/13;15/18)

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *