Šimunović: “Pozivam komunalce i policiju na svakodnevne patrole u Mokošicu!”

348

“Vandalizmu u Eko parku Ombla u Mokošici nema kraja! Već punih 14 godina ga uništavaju, lome, ruše, a vrlo se malo poduzelo kako bi se to spriječilo!! Od 2004.vandali su uništili Eko park 47 puta!

Zaustavite više vandalizme u Eko parku Ombla u Mokošici ! Već punih 14 godina  ga uništavaju , lome, ruše a da se vrlo malo poduzelo na zaustavljanju vandalizama kojih je do sada  bilo 47! Zadnji put, veći dio parka bio je išaran sprejem, zidovi iscrtani raznim grafitima, slomljen dio naslona drvene klupe. Pozvali smo policiju, došla je odmah, ali i dalje se ne zna tko to uništava sustavno naš park. 

Još 1996.osmislili smo Eko park Omblu, mi volonteri Nove Mokošice okupljeni tada u ekološkoj udruzi Ombla. To je jedini park takve vrste u našoj županiji i trebao bi biti uvijek lijep sa svojim posebnim drvenim eksponatima da ga mogu posjećivati vrtići i školska djeca. U posjet nam ovog mjeseca stižu djeca iz Šibenika, pa se pitamo kako i gdje ćemo ih primiti kad je gotovo 80 % eksponata slomljeno ili rasklimano. Jučer nam je u posjet stigla i Libertas televizija i snimila prilog o najnovijem vandalizmu. 

Nedavno je komunalna služba, bez da su nas obavijestili, popravila tri ljuljačke. Jedna je navodno pukla dok su roditelji ljuljali sina, dječak je pao na tlo i rasjekao dva prstića koje su šili na hitnoj pomoći. Nestručno popravljene ljuljačke od strane Komunalnih službi grada vrlo su opasne. 

Nadamo se kako će nakon ovog  otvorenog obraćanja odovornim službama Grada Eko park Ombla biti konačno temeljito i kvalitetno popravljen te da će se postaviti kamere i uvesti red. Isto tako se nadamo kako će ovuda redovno patrolirati komunalni redari i policijski djelatnici jer su nas umorili ovi brojni vandalizmi!”, kaže eko aktivistica Jadranka Šimunović u svom priopćenju.

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *