SINOĆ U LAZARETIMA: Počelo drugo izdanje Dubrovnik Jazz Outbreak festivala

186

Nakon višegodišnje pauze, dubrovačka jazz publika napokon je došla na svoje : sinoć je u Lazaretima počelo drugo izdanje Dubrovnik Jazz Outbreak festivala. Slavlje jazza u Lazaretima trajat će do nedjelje, 13. studenog.

Festival je svečano otvorila gđa Julijana Antić Brautović, pročelnica gradskog odjela za kulturu i baštinu. U svom izlaganju naglasila je važnost daljnjeg razvoja Dubrovnik Jazz Outbreak festivala i značaj Lazareta kao gradskog društveno –kulturnog centra.

Dubrovačkom pijanisti sa zagrebačkom adresom, Petru Ćulibrku, pripala je čast da koncertnom promocijom svog prvog autorskog solo albuma „Old School“ otvori festival. Duboko emotivnim i liričnim nastupom začarao je publiku u do zadnjeg mjesta ispunjenoj 5. lađi Lazareta.

Drugim koncertom večeri Zvonimir Šestak i Groove Assembly zapalili su već dobro ugođene Lazarete vatrenim ritmovima skladbi sa Šestakovog Porinom ovjenčanog autorskog prvijenca „In the Pocket“.

Inspirirani učestalim i brojnim usklicima oduševljenja publike u jednom trenutku pretvorili su pozornicu, zidove, namještaj i opremu u dvorani u dio i bez toga bogate ritam sekcije. Time su podsjetili publiku da sve ima svoj ritam, samo ga treba otkriti, a bez ritma nema života!

Pored virtuoznosti i iznimne nadahnutosti izvođača prva festivalska večer ostat će zapamćena po iznimno brojnoj i angažiranoj publici. Osobito veseli veliki broj učenika i studenata koji su s entuzijazmom i u punoj koncentraciji pratili cijeli program. Pokazali su ne samo da Dubrovnik ima jazz publiku već i da jazz u Dubrovniku ima (svijetlu) budućnost.

Festival se nastavlja večeras predstavljanjem autobiografija Charlesa Mingusa „Gore nego psetu“ i potom koncertnom promocijom najnovijeg autorskog albuma Mira Kadoića „Prije dana“. Za posljednju festivalsku večer (u nedjelju 13. studenog) rezervirana je prezentacija knjige Davora Hrvoja „Zamrznuta glazba“ te koncertna promocija posljednjeg autorskog albuma „Trio, Duo, Solo“ Darka Jurkovića Charlija.

Izvrsnu atmosferu u Lazaretima sinoć provjerite na priloženim fotografijama.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *