Sjednica Turističkog vijeća: Od početka godine 43 posto više dolazaka i 19 posto više noćenja

174

U Dubrovniku je u četvrtak održana 5. sjednica Turističkog vijeća Dubrovačko-neretvanske županije na kojoj se među ostalim razgovaralo i o tri turistička zakona koja su trenutno u fazi donošenja u Hrvatskom saboru, a izneseni su odlični turistički rezultati od početka godine.

Direktor Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije Vladimir Bakić istaknuo je kako su svi zakoni su prošli sve potrebne procedure.

“Mogu reći da će se dosta toga promijeniti, ali neće biti narušen način rada i kredibilitet Turističkih zajednica. Zakon o članarinama u turističkim zajednicama jedan dio sadašnjih obveznika sada rasterećuje. To je mali iznos, ali je gesta kojom se rasterećuje njihovo poslovanje. Taj zakon ide na pojednostavljenje”, rekao je Bakić te dodao kako se čekaju skore izmjene i Zakona o turističkim zajednicama te Zakona o turističkoj pristojbi.

Bakić je istaknuo i kako je od početka godine ostvareno povećanje broja dolazaka i noćenja.

“Od početka godine imamo 224 tisuće dolazaka što je povećanje od 43 posto i 566 tisuća noćenja što je 19 posto više nego lani u isto vrijeme”, rekao je Bakić.

Direktor Zračne luke Dubrovnik Frano Luetić istaknuo je kako ZL bilježi osjetno povećanje broja putnika te kako je povećanje od početka godine 30 posto u odnosu na isto razdoblje lani.

Na sjednici je prihvaćena i Odluka o odobrenim potporama na Prijedlog Povjerenstva za potpore projekata prijavljenih na Javni poziv za potpore Hrvatske turističke zajednice za regionalna i lokalna događanja i na poziv Turističke zajednice Dubrovačko-neretvanske županije turističkim zajednicama za potpore događanjima u 2019. godini

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *