SKANDALOZNO: SRĐ JE.. PEROV?

216

“Zbog slučaja Vićan Srđ je naš želi ponovno izbore u Dubrovniku”, ” Zašto je Vrhovni sud 95 dana pisao presudu Vićanu..”, ” Peru Vićanu nije mjesto na večeri od Kandelore”, naslovi su u kojima Srđevci prozivaju Pera Vićana zbog pravomoćne sudske odluke za zluporabu položaja i ovlasti, zbog koje je Vićanu tada presuđeno deset mjeseci zatvora uz rok kušnje od tri godine. Komentirali su Srđevci i drugu Vićanovu aferu, vezanu za Vrtove sunca, u kojoj su Besjedica i Vićan optuženi, pa oslobođeni optužbi za zlouporabu položaja zbog nedostatka dokaza.

Logično za aktiviste poput Srđevaca da se bore za pravdu i opće dobro, pa je tako izjava Igora Miošića za medije, izazvana pojavljivanjem Vićana na večeri od Kandelore potpuno očekivana: “Nevjerojatno je kako je Vićana netko iz gradskog protokola uopće pozvao na svečanu večeru na kojoj su bili najviši državni dužnosnici. Kakvi god državni službenici bili i što god mi mislili o njima, pretpostavljam da nisu znali da večeraju u društvu osobe koja je pravomoćno osuđena. Nitko na to nije skrenuo pažnju”.

Od samog početka, građani se pitaju tko plaća Srđ je naš, pa su se spominjala svakakva imena i grupacije. Srđevci su sve opovrgavali i izjavljivali kako sami plaćaju svoju kampanju i rad za opće dobro pojedinačnim uplatama od 500 kuna.

Međutim, kako je moguće da Pero Vićan, onaj isti s početka priče, uplaćuje 500 kuna donacije na njihov račun? Je li normalno da predsjednik Dubrovačkog demokratskog sabora u vrijeme lokalnih izbora donira novac konkurentima? Ukoliko su Srđevci toliko principijelni, zbog čega nisu vratili novac osobe koja je pravomoćno osuđena?

Što je Vićan “kupio” za 500 kuna? Što to toliko malo košta, ostaje nam za vidjeti.

Financijski izvještaj o financiranju izborne promidžbe Srđevaca možete pogledati OVDJE

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *