SLOBODAN VUKOTIĆ, kandidat MOST-a za načelnika Općine Ston: Na prvom mjestu su nam mještani, a ne nekoliko privilegiranih stonskih obitelji!

1919

Slobodan Vukotić, kandidat je političke stranke Most na predstojećim lokalnim izborima za Općinu Ston.
Nositelj je liste za načelnika i prvi na listi za općinsko vijeće Općine Ston.
Rođen 27.01.1965. u Putnikovićima na Pelješcu.

Uspješno vodio svoju turističku tvrtku više od dvadeset godina, a kao poduzetnik  za svoj rad dobio brojna  priznanja i pohvale od  inozemnih agencija i domaćih partnera.
Za vrijeme boravka u inozemstvu, u SAD i Kanadi, usavršio engleski jezik u govoru i pismu; a izvrsno se služi njemačkim i talijanskim jezikom.

Sudionik Domovinskog rata i nositelj Spomenice Domovinskog rata ’91. – ’95., te pohvalom za posebne doprinose u Domovinskom ratu odlikovan činom časničkog namjesnika HV.
U tri mandata vijećnik u općinskom vijeću Općine Ston, te u jednom mandatu gradski vijećnik u vijeću Grada Dubrovnika
.

-Broj potpisa koji smo prikupili, ali i podrška naših mještana koju svakodnevno dobivam, samo potvrđuje da sam donio ispravnu odluku kada sam istaknuo kandidaturu  za načelnika općine i kandidate za vijećnike općinskog vijeća Općine Ston.

Što se tiče naše liste, na njoj su stručni i odvažni ljudi koji su imali hrabrosti  istaknuti svoju kandidaturu, a za glavne prioritete svojeg budućeg političkog djelovanja, na prvo mjesto su stavili  mještane, te njihov bolji život, a ne privatne interese, pojedinaca i nekoliko privilegiranih stonskih obitelji, kao što je bilo u proteklih trideset  godina.

Posebno želim naglasiti, da među kandidatima za općinsko vijeće imamo nekoliko stručnih i obrazovanih kandidata koji su spremni svojim znanjem i dosadašnjim iskustvom preuzeti odgovornost za uspješnije vođenje svih  resursa Općine prema načelu stručnosti i odgovornosti.

Među prioritetima našeg programa istaknuo bih razvoj poljoprivrede, poticanje poduzetništva  kao  demografsku revitalizaciju, te poseban prioritet kako vratiti mlade obitelji i stvarati  nova radna mjesta; što znači zaustaviti iseljavanje iz svih mjesta naše Općine od Žuljane do Stona.

Program i plan naših aktivnosti  za svako mjesto naše Općine planirali bi  prema načelima prioriteta;

Ston: izgradnja doma za umirovljenike, s obzirom da Ston kao kulturno središte Općine ima kompletnu infrastrukturu, ljekarna i blizina Dubrovačke bolnice idu tome u prilog.

Ponikve:
S obzirom da su Ponikve nedavno proglašene zaštićenim položajem autohtonih peljeških vina potrebno je, žurno, pristupiti promociji vinskih cesta i domaćih vinara s naglaskom da se svake godine u Ponikvama održi Festival vina koji će imati međunarodni karakter, a blizina nedavno otvorenog prvog Muzeja vina u Putnikovićima ide tome u prilog.
Prapratno je idealna pozicija za održavanje jednog ovakvog festivala..

Putnikovići

Uz plan izgradnje DVD-a, kao centra moderne vatrogasne postrojbe, u našoj  općini  potrebno je  pristupiti i rekonstrukciji  nogometnog  igrališta; koje će se financirati dijelom sredstvima Hrvatskog nogometnog saveza, a dijelom sredstvima iz općine i županije.

Osobno sam spreman prepustiti svoje zemljište za izgradnju  nogometnih tribina, ali i zemljište za izgradnju doma Umirovljenika, ukoliko se pojavi investitor za realizaciju takvog pojekta.

Potrebno je, žurno,  pristupiti izgradnji mreže za vodu do svakog kućanstva, te rekonstrukciji  puteva do svakog sela naše općine, odnosno do svakog domaćinstva kao i obnovi starih i napuštenih obiteljskih kuća koje bi se financirale sredstvima iz fondova EU.

Putnikovići  su već sada izvrstan primjer obnove starih napuštenih kuća kao i ostale infrastrukturei ali okoliša kao preduvjeta valorizacije ovog dijela naše Općine.

U Brijestu  koja je svih ovih godina zapostavljena, u svakom pogledu, treba  dovesti investitore koji imaju interes izgraditi  sportske terene, zabavne parkove za djecu  kao dodatnu ponudu za rekreaciju i boravak u prirodi u ljetnim, ali i u zimskim mjesecima, za koji Brijesta ima ogroman potencijal.

Žuljani, biseru naše općine odmah  vratiti turističku zajednicu i sva sredstva koja uprihodi od turizma, jer samo tako se može modernizirati i obnoviti mjesna  infrastruktura i izgraditi  mini “Marina” i Trgovački centar. To bi trebao biti prioritet za što ćemo se zalagati u budućem četverogodišnjem razdoblju.

Generalno gledajući, sva naselja u Općini Ston, trebaju žurno obnovu  kompletne komunalne infrastrukture  i vodu za svako domaćinstvo na cijelom  području od Putnikovića do Ponikava.

U turističkoj ponudi Općine Ston,  koja uz izvrsne restorane i gastronomsku ponudu ima i široku lepezu vrhunskih vina, potrebno je žurno pristupiti promociji ciklo turizma i izgradnji  biciklističkih staza koja bi povezala sva naselja od Stona do Žuljane i na taj način značajno bi pridonijeli razvoju malih OPG-ova, a time i kompletne Općine  Ston u cjelini.

Cilj nam je Općinu Ston učiniti boljom i uspješnijom, a ne polemizirati i natjecati se tko će pobjediti na lokalnim ili županijskim izborima..
Zahvaljujem na podršci  Udruzi Umirovljenika,  te svim mojim prijateljima, kolegama i kolegicama, a posebno veliko hvala g.Božu Petrovu, predsjedniku  Mosta  i budućem županu Dubrovačko-neretvanske županije.

Zahvaljujem i na hrabrosti svima  koji su se odlučili  podržati mene kao kandidata i  hvala svima onima koji su dali svoj potpis podrške i naravno posebno i veliko hvala svima koji  budu imali  odvažnosti i hrabrosti zaokružiti našu listu broj pet!

Čvrsto vjerujem da se može bolje i uspješnije i da  imam podršku velikog dijela mojih sumještana i posebno želim vjerovati da  ima puno onih koji uistinu žele promjene.

Izađite na izbore i držite se mudrih izreka….
MOST spaja

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *