SLUŽBENO JE, ROKO TOLIĆ SE SUTRA PREDSTAVLJA KAO KANDIDAT ZA ŽUPANA

1417

Predstavljanje kandidata za župana Dubrovačko-neretvanskog Roka Tolića održat će se sutra u 10:00 sati ispred Kneževa dvora u povijesnoj jezgri.

Uz kandidata Roka Tolića, konferenciji će nazočiti i predstavnici političkih opcija koji će podržati Tolića kao nestranačkog kandidata.

Roko Tolić rođen je 1976. godine i po struci je diplomirani ekonomist. Osnovnu i srednju školu završio je u Dubrovniku jednako kao i Fakultet za turizam i vanjsku trgovinu, smjer turizam.

Odmah po završetku fakulteta, sa samo 24 godine, imenovan je zamjenikom gradonačelnika Grada Dubrovnika Vida Bogdanovića čime je postao najmlađi zamjenik gradonačelnika u Hrvatskoj. Iako je u politici od mladih dana, Roko Tolić nije član nijedne stranke.

Po prestanku obnašanja funkcije dogradonačelnika Tolić je započeo raditi u Zračnoj luci Dubrovnik kao direktor zajedničkih poslova. Nakon osam godina rada, 2009. godine izabran je za generalnog direktora dubrovačke Zračne luke.

Za vrijeme Tolićevog obnašanja dužnosti, Zračna luka Dubrovnik bilježila je rekordne pozitivne rezultate te je dobila i brojne nagrade poput Zlatne kune, ali i nagrade Dubrovačko-neretvanske županije za iznimna postignuća. Također, zbog izuzetnih rezultata, 2016. godine, Roko Tolić proglašen je Menadžerom godine u kategoriji javnih poduzeća koju dodjeljuje Hrvatsko udruženje menadžera i poduzetnika (CROMA).

Trenutačno, Tolić obnaša funkciju direktora sektora trgovine u Zračnoj luci Dubrovnik. Podsjetimo, Zračna luka Dubrovnik, prema svim rezultatima, svoj najveći uzlet imala je upravo u devet godina vodstva Roka Tolića.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *