SLUŽBENO POTVRĐENO: U Hrvatskoj trenutno nema koronavirusa!

146

U Hrvatskoj trenutno nema oboljelih od koronavirusa, u Europskoj uniji su 22 oboljele osobe, a u svijetu ih je 11.955, dok je 259 ljudi umrlo u Kini, objavio je u subotu Hrvatski  zavod za javno zdravstvo (HZJZ)

HZJZ će  svakoga će dana u 15 sati na svojim mrežnim stranicama objaviti najnovije podatke u vezi s koronavirusom.

Kako bi se ingerencija kriznog stožera s Ministarstva zdravstva podignula na nacionalnu razinu, u Ministarstvu zdravstva popodne je počeo sastanak na kojem, među ostalim, sudjeluje ministar zdravstva Vili Beroš i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović.

Ministar Beroš u subotu je u emisiji Intervju tjedna HRT-a rekao da je situacija alarmantna, ali da ne treba dizati paniku. Beroš je rekao da ovakve epidemije obično traju 2,5-3 mjeseca pa jenjavaju i na kraju nestaju. Nadaju se da će slično biti i u ovom slučaju, ali neće kalkulirati, bit će spremni za sve scenarije, poručio je.

Doista smo promišljeni, pripremljeni, a uskoro, vjerujemo, i uvježbani jer planiramo jednu simulacijsku vježbu pripravnosti u slučaju sumnje na pojavu koronavirusa na našim granicama, rekao je Beroš, dodajući da će se ta vježba održati “čim prije” te da je jutros dao nalog za pripremu.

 

dnevno.hr

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *