Smrt malene djevojčice šokirala Hrvatsku! Dirljive scene ispred Klaićeve bolnice

441

Smrt malene 2,5-godišnje djevojčice iz Nove Gradiške šokirala je Hrvatsku!

Osvanulo je tužno jutro nakon njezine smrti u zagrebačkog Klaićevoj bolnici, a ispred ograde bolnice brojni građani ostavljaju lampione, plišane igračke, ali i razne poruke za preminulu djevojčicu koja je umrla od posljedica teškog ozljeđivanja za što je okrivljena njezina majka.

Doktori su se nekoliko dana borili za njezin život, ali su ozlijede bile preteške i život se ugasio u nedjelju oko 15 sati.

Photo: Emica Elvedji/PIXSELL

Greška Centra za socijalnu skrb

U svom kratkom životu pretrpjela je razne nevolje. Kod udomitelja je stigla kada je imala tri mjeseca jer se roditelji nisu mogli skrbiti za nju. Socijalna služba ju je vratila u biološku obitelj mjesec dana prije nego je napunila dvije godine. Naime, tako su zahtijevali njezini roditelji.

Djelatnici Centra za socijalnu skrb su navodno nadzirali obitelj i zaključio su da su se poboljšali uvjeti te da se malena može vratiti roditeljima.

Proteklu srijedu došla je s teškim ozljedama i u komi u Klaićevu bolnicu. U istrazi je ustanovljeno da joj je majka nanijela teške ozljede. Slučaj malene djevojčice pokrenuo je val reakcija o funkcionalnosti socijalnog sustava.

Prvookrivljena je majka

Majka je navodno šakama udarala dijete i teško ga ozlijedila. Činjenica je i da je otac bio i prije prijavljivan za obiteljsko nasilje. Njih dvoje su u istražnom pritvoru.

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je u nedjelju navečer da je pokrenuta procedura doniranja organa dvoipolgodišnje djevojčice iz Nove Gradiške, a svima koji su je voljeli izrazio je sućut zbog njezine smrti.

“Određena je utjeha da će djevojčica pronaći svoj mir u vječnosti te da će transplantacijom organa darovati život drugima”, zaključio je ministar zdravstva.

dnevno.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *