SPOMEN SOBA U SPONZI Grad Dubrovnik na otvorenje poziva članove obitelji poginulih dubrovačkih branitelja

445

Nakon cjelovite rekonstrukcije, unutrašnjeg uređenja i opremanja Spomen soba poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi bit će svečano otvorena u petak, 12. travnja u 12 sati.

Kako bi na dostojanstven i primjeren način otvorili Spomen sobu, Grad Dubrovnik poziva članove obitelji poginulih dubrovačkih branitelja da svojom prisutnošću uveličaju svečanu ceremoniju otvorenja.

Preuređena i opremljena Spomen soba obuhvaća povijest ratnog stradanja Grada, njegovih stanovnika i hrabrih branitelja, s posebnim naglaskom na najveću žrtvu – izgubljene živote onih koji su ga branili. Postavlja se u znak trajnog poštovanja i zahvalnosti dubrovačkim braniteljima, kao i svim hrvatskim braniteljima koji su nesebično dali svoj život braneći i oslobađajući jug Hrvatske, najzaslužnijima što je Dubrovnik ostao i bit će zauvijek – Grad Slobode.

Uređenje Spomen sobe, prema arhitektonskom projektu dizajnerice interijera Nikoline Jelavić Mitrović, autorice nagrađivanih muzejskih postava i izložbi, podudara se i s dvadesetom godišnjicom otvaranja Spomen sobe u današnjem prostoru unutar palače Sponza. Prema riječima autorice Spomen soba je posveta ovom Gradu kao simbolu slobode, a posjetiteljima omogućuje povezivanje na osobnoj, emotivnoj razini.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *