SRAMOTA ZA LIBERTAS! Građani se žale na prepune autobuse i nedovoljan broj linija

248

– Zadnji bus za Mokošicu bio je toliko pun da se nije moglo ući, a linija je malo, javlja naša čitateljica, čiji su podaci poznati redakciji. Ova Dubrovkinja kaže kako se radi o autobusnoj liniji 1a te kako se nije radilo o harmonici nego o standardnom autobusu i naziva ovo sramotom za Libertas.

Ovo nije prvi put kako se naši sugrađani žale na smanjenje Libertasovih linija ove godine. Bilo je mnogo primjedbi stanovnika Nuncijate i Primorja, Zlatnog potoka i drugih kvartova i prigradskih naselja na ovu Libertasovu odluku. Libertas je uvodio nove linije, mijenjao raspored, ali očito sve to nije dovoljno. U jednom odgovoru našoj redakciji iz ove gradske tvrtke odgovoreno je kako je “ovo društvo fokusirano na racionalizaciju poslovanja, očuvanja radnih mjesta i prilikom sljedećih izmjena voznog reda nije isključena mogućnost dodatnih polazaka na linijama”.

Podsjetimo, Libertas je u srpnju dobio novih pet autobusa, kapaciteta 53 putničkih sjedala i 15 stajaćih mjesta. Isto tako, pohvalili su se naplaćenom garancijom od tvrtke Solaris u iznosu od 1,7 milijuna kuna, zbog neispunjenja ugovornih obveza. Podaci kažu kako je sezona na 40% od prošlogodišnje, pa nam nije jasno zašto Libertas i dalje nema dostatnih autobusnih linija.

Kad pogledate priložene fotografije, nije jasno i zašto se u Libertasovim autobusima moraju nositi maske zbog pandemije koronavirusom, kad je autobus pun kao šipak i ljudi stoje tik jedan uz drugog? Puno nejasnoća, a malo odgovora.

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *