SRĐ JE GRAD: Vjeruje li itko više u išta što Vlahušić govori?

512

Priopćenje iz stranke Srđ je Grad prenosimo u cijelosti:

-Andro Vlahušić omogućio je gradnju marine Frapa. On je kao tadašnji gradonačelnik, bez sug lasnosti Gradskog vijeća, čime je prekoračio svoje ovlasti, raspolagao gradskom imovinom i  omogućio Marini Frapa izgradnju kolnog pristupa na Lapadsku obalu te dao suglasnost da se  priključe na gradsku infrastrukturu, što je bio preduvjet izdavanja građevinske dozvole. Možda  su mu i ovo podmetnuli na potpis? Vjeruje li itko više u njegova opravdanja i tvrdnje?  

Andro Vlahušić jedini je dosada pravomoćno osuđen zbog zlouporabe dužnosti gradonačelnika  Dubrovnika. Protiv njega se vodi i kazneni postupak za nezakonito pogodovanje najmoprimcu tvrđave  Revelin. On je i u slučaju marine Frapa prekoračio svoje ovlasti i bez suglasnosti Gradskog vijeća ovoj  tvrtki dao suglasnost za izgradnju kolnog prilaza na Lapadsku obalu preko kojeg idu i glavne komunalne instalacije Marine, a bez kojeg ona ne bi mogla dobiti potrebne dozvole za gradnju. U tom  dokumentu, kojeg prilažemo priopćenju, a koje je Vlahušić potpisao, među ostalim stoji:  

Grad Dubrovnik daje ovu suglasnost tvrtki „Laguna Trade-u“ d.o.o. uz uvjet da taj dio kolnog pristupa  izgradi „Laguna Trade d.o.o.“ o svom trošku u fazi izgradnje Marine Gruž i to na način da instalacije  vodovoda i kanalizacije, kao i druge potrebne instalacije komunalne infrastrukture budu izgrađene od  šahti na granici koncesijskog područja do pristupa na postojeće vodove u šahtama u ulici Lapadska  obala.  

Danas se on brani, kako nije imao nikakve veze s izgradnjom ove marine. Da, lokacijsku dozvolu za  marinu nije izdavao Grad, nego tadašnje Ministarstvo graditeljstva, kojem je na čelu bila tada glavna  HNS-ovka Anka Mrak Taritaš, Vlahušićeva stranačka kolegica i šefica. Slučajno je on tako kao  gradonačelnik Dubrovnika potpisao suglasnost za kolni pristup tvrtki kojoj je njegova stranačka kolegi ca izdala dozvolu?  

Isti manevar su Andro i stranački prijatelji iz HNS-a iskoristili i za izdavanje dozvola za projekt golfa na  Srđu. Tobože, nisu oni, kažu u platformi Dubrovnik naš grad, nego je dozvolu izdalo HNS-ovo Min istarstvo graditeljstva. A oni nemaju ništa s HNS-om jer su oni platforma Naš grad. Osim što je kandi datkinja za zamjenicu gradonačelnika u isto vrijeme predsjednica gradskog HNS-a i kao što je to i bar  polovica njihove liste za Gradsko vijeće.  

Andro Vlahušić danas se pere neznanjem, objašnjavanjima i opravdanjima u lokalnim i nacionalnim  medijima, od duga bolnice, do Srđa i marine. Samo nikako da stigne na Županijski sud u Splitu, gdje  ga sudac čeka da mu objasni i opravda svoju ulogu u aferi Revelin. Tamo šalje zdravstvene ispričnice,  koje mu u Dubrovniku, ali ni na utakmicama u svijetu, nisu potrebne.  

Podsjetimo i kako je Andro Vlahušić bio prvi HNS-ovac koji je započeo s praksom koaliranja s HDZ-om  kroz golf koaliciju nazvanu Dubrovački dogovor. Praksa se nastavila u Saboru, pa tako i danas ruka  HNS-ovog Predraga Štromara održava tanku parlamentarnu većinu Vlade Andreja Plenkovića, a  Vlahušić i HNS u Dubrovniku glume opoziciju.  

Dragi sugrađani, pitamo vas: Vjeruje li itko više Andru Vlahušiću?  

Prilog (potpisao andro Vlahušić):  

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *