STIGLA JOŠ JEDNA ŽALBA: Nakon Austrijanaca i Talijani osporavaju izbor Kineza za graditelje Pelješkog mosta

376

Nakon žalbe Strabaga danas je u Državnu komisiju za kontrolu postupaka javne nabave stigla još jedna žalba na odluku o odabiru kineske tvrtke “China Road and Bridge Corporation” za graditelja Pelješkog mosta i to od zajednice ponuditelja u kojoj su talijanski Astaldi i turski CT Ictas.

Kako neslužbeno doznaje Novi list u pitanju je žalba na procjenu kvalitete garancije talijansko-turske ponude za gradnju mosta i sve to dodatno komplicira proceduru odabira graditelja najvažnijeg infrastrukturnog objekta u Hrvatskoj.

Astaldi je također platio 100.000 kuna predviđene naknade za podnošenje žalbe te sada predstoji procjena Državne komisije o prihvaćanju ili odbacivanju žalbenog postupka.

Izgledno je kako će se paralelno odvijati dva žalbena postupka, kao i da će Državna komisija zatražiti očitovanje Hrvatskih cesta kao naručitelja postupka javne nabave.

Talijansko-turski konzorcij za gradnju Pelješkog mosta ponudio je cijenu od 2,55 milijardi kuna, Strabag 2,62 milijardi kuna, a kineska tvrtka cijenu od 2,08 milijardi kuna bez PDV-a.
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *