Stiže ‘božićna južina’, a evo kakva bi nam mogla biti zima

280

Siječanjska temperatura bi trebala biti blizu prosjeka, dok će veljača posvuda biti toplija. Oborine su nesigurnije za dugoročnu prognozu, ali sada se čini da će tijekom cijele zime pasti prosječna količina oborina, jedino će u Dalmaciji biti kišnije. Unatoč prognozi nešto viših temperatura, u ovom trenutku ne možemo i nećemo isključiti prodore hladnijeg zraka, koji će barem nakratko donijeti osjećaj prave zime. Jedan takav moguć je pred kraj godine, ali prije toga ćemo imati božićnu južinu.

SRIJEDA

Danas polako popušta utjecaj anticiklone, a po visini će iznad nas kružiti vlažan zrak pa će od jutra biti umjereno ili pretežno oblačno. Povremene kiše će biti na sjevernom Jadranu, a malo snijega je moguće ponegdje u gorju. Puhat će slaba do umjerena bura i istočnjak.

U nastavku dana u središnjim i sjeverozapadnim predjelima postupno razvedravanje, a nešto oblačnije će se zadržati u Pokuplju. Vjetar slab, a temperatura oko 3, 4 stupnja.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu od sredine dana kidanje naoblake, ali ostaje prilično hladno uz temperaturu oko 3 stupnja.

Na jugu zemlje vedrije, dok će na sjeveru Dalmaciji biti više oblaka, rijetko i malo kiše. Puhat će slaba, tek ponegdje i umjerena bura, a temperatura između 6 i 11 stupnjeva.

Na sjevernom Jadranu i u gorju pretežno oblačno, još će samo rijetko biti slabih oborina. Puhat će slaba bura, a temperatura u gorju oko nule, uz obalu do 8, 9 stupnjeva.

IDUĆIH DANA NA KOPNU

Od četvrtka je na redu južina uz koju se definitivno možemo pozdraviti s bijelim Božićem. Temperatura će već za Badnjak biti iznad 10 stupnjeva, a za Božić i još toplije. Uz povremeno pojačan jugozapadnjak bit će većinom oblačno, od petka s povremenom kišom.

IDUĆIH DANA NA MORU

Na Jadranu idućih dana vrijeme po južini – oblačno, osobito tijekom blagdana kada će biti i povremene kiše, lokalno i obilne. Uz jugo će biti sve toplije pa će na Božić temperatura dosezati gotovo proljetnih 15-ak stupnjeva.

rtl.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *