ŠTO PROTUKANDIDATI MISLE O OSTAVCI JADRANA BARAČA?

1166

Jadran Barač je podnio ostavku na mjesto predsjednika dubrovačkog SDP-a i povukao se iz utrke za gradonačelnika Grada Dubrovnika zbog prijetnje izrečene rođaku i susjedu, što je rezultiralo kaznenom prijavom. Barač je zadržan i izveden jutros pred suca koji mu je izrekao mjeru opreza. Nakon što je izašao, Barač se obratio medijima i kao razlog svoje ostavke naveo je, između ostalog kako vjeruje da javne osobe trebaju biti primjer svima drugima u društvu.

Pitali smo njegove protukandidate, što misle o ovoj odluci? Evo što su kazali:

Dubrovački gradonačelnik, Mato Franković:

-Nastavno na jučerašnji događaj, a prema kojem je gospodin Barač uputio verbalne prijetnje drugoj osobi, navedeno apsolutno osuđujem. Upravo političari moraju biti primjer svojim ponašanjem. Nadalje, podnošenje ostavke na funkciju predsjednika SDP-a i odustajanje od kandidature na mjesto gradonačelnika je ispravan, odgovoran i moralan čin. No, kojeg li apsurda? Istovremeno za mjesto gradonačelnika pretendira gospodin Vlahušić. Osoba koja ne samo da je ranije već osuđena za manipulaciju gradskim novcem nego je nakon potvrđene optužnice protiv njega u tijeku još jedno suđenje za štetu koju je nanio direktno Gradu u iznosu od 3 milijuna kuna. A, gospodin Vlahušić umjesto odgovornog i moralnog ponašanja raznim izmišljanjima zdravstvenih problema pokušava izbjeći novu prvostupanjsku osudu.

Predsjednik DDS-a, Pero Vićan se kratko osvrnuo na ovaj događaj, u svom stilu:

– Stvar krivo započeta, nikad dobro završena – rekla bi moja pokojna baba Stane.

Prema onome što je Jadran Barač priopćio o ovom slučaju o kojem mi jako malo znamo evidentno je da se ovdje radi o višegodišnjim provokacijama na koje je on, kako je sam priznao neprimjereno reagirao. Jadranovu osobnu odluku da odstupi sa svih funkcija u stranci poštujem i ne bih rekao ništa više od toga. Jadrana smatram iskrenim i poštenim čovjekom, kazao je Maro Kristić, kandidat MOST-a.

Što o svemu misli kandidat stranke Srđ je grad, Đuro Capor:

-Pozdravljamo Jadranov odgovoran i moralan čin podnošenja ostavke i odustajanja od kandidature. I drugi kandidati koji imaju pravomoćne presude trebali bi isto tako postupiti. Uza sve prijetnje i pritiske kojima je bio izložen i iz svoje stranke i izvana, nekorektnim odnosom prema kolegi vijećniku, Jadran je uz nas bio jedini pravi predstavnik lijeve opcije u Gradskom vijeću.

Dustra svoje političke kolege ne gleda kao protivnike, već na kolege s kojima se trebamo nadmetati programima pa nam je iskreno žao zbog cijele situacije. Odluku gospodina Barača poštujemo iako nam je žao što neće sudjelovati u izbornoj utakmici, kazao je predsjednik Dustre i kandidat za mjesto gradonačelnika, Željko Raguž.

Andro Vlahušić nema komentara.

-Sutra imam predstavljanje liste i bit ću otvoren za pitanja.

 

 

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *