STRAVIČAN KRAJ U SRBIJI: Ubili su je i ocu rekli da je nisu vidjeli. Njeno tijelo su bacili na deponij: ‘To je monstruozno’

1450

Osumnjičeni su bili u Fiat pandi… U 13.57 ih je zaustavio otac djevojčice i pitao jesu li je vidjeli, rekao je da nisu i otišli. Prilikom dolaska na deponiju, Srđan Janković (50) je uzeo dijete i bacio je na deponij gdje je bilo smeće. Dejan Dragijević (50) je za to vrijeme bio pokraj auta pazeći da neko ne naiđe. Nakon toga su se vratili u firmu, ostavili vozilo. O monstruoznosti i hladnokrvnosti ubojica djevojčice svjedoči i činjenica da je Janković po pozivu direktora istog dana otišao u Banjsko polje tražiti djevojčicu, svjestan da ju je hladnokrvno usmrtio, rekao je srbijanski ministar unutarnjih poslova Bratislav Gašić, koji je objavio detalje oko smrti Danke Ilić (2).

– Dankina majka došla kući u Banjsko polje s djecom u 13.10 sati. Djeca su bila u dvorištu, igrala su se i ona ih je u tim trenucima fotografirala. Majka je poslala posljednju fotografiju djece mužu u 13.22. Potom je sin tražio vodu koja je bila u vozilu nekoliko metara udaljenom. Dok je uzimala vodu, shvatila je da Danke nema. U 13.41 je pozvala muža, koji je došao u 13.55. Potom je u 13.45 pozvala policiju, koja je stigla u 13:59 i odmah krenula u potragu – rekao je Gašić i dodao da su alarmirali sve službe u zemlji.

– Mi smo od izlaska iz stana pratili forenziku telefona, njezino kretanje, pritom uspoređujući sve moguće osobe koje su tu prolazile. Tako su pronađena i dva radnika Vodovoda za koje se ispostavilo da su počinitelji. Zaustavili su se, rekli su, zbog potrebe za toaletom”. Kad su krenuli, ubrzo su pregazili malenu Danku. Udarili su djevojčicu. Osumnjičeni je upravljao vozilom, a suvozač je njeno tijelo, koje je bilo u besvjesnom stanju, prebacio u stražnji dio vozila. U 13.57 sati zaustavio ih je otac i pitao jesu li vidjeli djevojčicu, odgovorili su da nisu. Prilikom dolaska na deponij, Jenaković je uzeo tijelo i bacio ga na deponij gdje je bilo smeće. Nakon toga su se vratili u firmu. Tog dana je na teritorij ušlo 17 vozila, a samo dva su izašla do dolaska policije. To je bilo bitno. 150 metara od gdje su se zaustavili u dvorištu obitelji Ilić, tih 150 metara prelazili su 5 i pol minuta. Na deponiju su bili minutu i 41 sekundu – opisovao je stravične detalje srbijanski ministar.

Dodao je da su se osumnjičeni kretali 20 kilometara na sat nakon što su udarili djevojčicu.

– Prvi svjedok, susjeda, vidjela ju je, ali nije gledala na sat. Dijete je krenulo dolje. Imamo još dva svjedoka koji su vidjeli dijete prije dolaska auta kako ide. Leđima je bilo okrenuto. Vrijeme se poklapa sa svime. Dijete je hodalo izgubljeno. Kasnije dolazi i otac i susreće osumnjičene. Oni negiraju da su je vidjeli, a otac je nastavio potragu – rekao je ministar.

Osumnjičeni su dovedeni i na poligraf.

– Vozač je imao zakašnjelu reakciju, a suvozač je imao reakciju. Istog dana oduzeli smo sva tri njihova automobila. Sve podatke smo uzeli s branika i iz unutrašnjosti. Njih dvojica su nas odvezli do deponija da pokažu gdje su bacili tijelo. Imamo saznanja da se jedan od njih vratio 28. ožujka na deponij kako bi prebacio tijelo. Ne možemo im vjerovati jer jedan na drugog prebacuju krivicu – rekao je Gašić.

Tako su za ubojstvo curice Danke (2) za kojom se intenzivno tragalo 10 dana osumnjičeni Srđan Janković iz sela Luka i Dejan Dragijević iz sela Zlot. Dragijević je na ispitivanju u policiji odmah sve priznao čim su ga suočili sa činjenicama i navodno žalio u stanici, dok je Janković tek propričao kada su ga ispitivali na vlaškom jeziku. Vozilo u kojem su bili osumnjičeni dvojac ima sistem za praćenje pa je preko njega utvrđeno da su tijelo bacili na deponij kod Starobanjskog puta, nekoliko kilometara od mjesta gdje su udarili djevojčicu Danku. U automobilu su pronađeni tragovi krvi, nakon čega je napravljena DNK analiza i potvrđen identitet nestale Danke Ilić.

– Dejan nije bio zbunjen, bio je normalan sve ovo vrijeme. On iz kuće izađe ujutro, dođe uvečer. Ne znam ništa više – ispričao je otac Dejana Dragijevića za srbijanske medije. Mještani borskog sela Luka, odakle je Srđan Janković, koji je bio za volanom Fiata, kažu da su zgroženi onime što je njihov susjed napravio.

– Posljednjih nekoliko dana, otkako je Srbija počela tragati za nestalom Dankom Ilić, on nije nos promolio iz kuće. Ranije je stalno sjedio ispred seoskih trgovina, a posljednjih deset dana nitko ga ondje nije viđao, što nam je bilo čudno, jer je to bila njegova svakodnevica. Mislili smo da je negdje otputovao, ali smo ga onda prije neki dan vidjeli kako ide na posao – ispričali su mještani sela Luke.

Podsjetimo, cijeli slučaj od samog početka prate brojne nelogičnosti. U međuvremenu se u srbijansku policiju javio njihov državljanin koji živi u Beču sa snimkom za koju je tvrdio da se na njoj nalazi curica Danka u društvu dviju Rumunjki. Zbog svega je austrijska policija pokrenula veliku istragu, a obitelj je kasnije rekla kako se na snimci zaista nalazi Danka. No ubrzo nakon toga se javila snimljena Rumunjka koja je rekla kako je to ona te da je na snimci njezina kći. Rumunjka se javila policiji u Beču gdje je tražila zaštitu jer je završila na svim medijima.

Nakon svega se pojavila informacija u Srbiji da je dvojac priznao ubojstvo, a nakon što su pozvali Dankine roditelje, morala je reagirati i Hitna pomoć jer im je pozlilo. Djedu ubijene djevojčice također pozlilo je dok je ispred zgrade MUP-a u Boru čekao nove informacije o svojoj unuci.

Izvor: 24sata.hr
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *