Studenti RIT Croatia prikupili gotovo 45.000 kn za obitelj Komlenac

936

Studenti RIT Croatia već godinama na poseban način obilježavaju (pred)blagdansko razdoblje organiziranjem tradicionalne dobrotvorne aukcije u kojoj sudjeluje cijela zajednica RIT Croatia. 

Ovogodišnja aukcija sastojala se od licitiranja u online okruženju putem AirAuctioneer platforme, pojedinačnih donacija članova zajednice te događanja uživo u Dubrovniku i Zagrebu na kojima su studenti, zaposlenici i diplomanti licitirali za razne predmete. Spomenutim aktivnostima prikupljeno je gotovo 45.000 kn. Studenti će prikupljena sredstva donirati obitelji Komlenac iz Dubrovnika koja je ove godine izgubila člana obitelji, vatrogasca, dok je gasio požar kod Ljupča.

„Studenti dubrovačkog i zagrebačkog kampusa su ponovno udružili svoje snage i pokazali ne samo svoje organizacijske sposobnosti, već i veliko srce. Ovim projektom već 21 godinu pokušavamo prikupiti što više financijskih sredstava za razne organizacije i obitelji. Prije svega, cilj nam je ujediniti dobre ljude koji žele pomoći onima kojima je pomoć potrebna“, rekla je Marta Primorac, predsjednica Studentskog vijeća, RIT Croatia, i dodala: „Iz sveg srca se želim zahvaliti kompanijama koje dolaze ne samo iz Hrvatske, već i iz Crne Gore, Njemačke i Bosne i Hercegovine koje su nas ove godine podržale, ali i svim članovima RIT Croatia obitelji koji su svojim licitacijama omogućili da skupimo gotovo 45.000 kn za obitelj Komlenac iz Dubrovnika.“

Humanitarna aukcija je jedna od izvannastavnih aktivnosti RIT Croatia koja je započela prije više od 20 godina. Svake godine studentsko vijeće unaprijed bira primatelja sredstava koja će biti prikupljena tijekom aukcije te ju potom i organizira. Uz donacije partnera s kojima koledž surađuje, studenti, diplomanti i zaposlenici RIT Croatia, sami doniraju različite predmete za koje se poslije natječu na samoj aukciji. Uz odličnu zabavu i atmosferu, predmeti se tijekom licitacije prodaju za iznose znatno više od njihove tržišne vrijednosti. 

 
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *