Subota, treći dan Good Food Festivala – Vikend dobre hrane

386

Treći dan Good Food Festivala, subota, 9. listopada, započinje satom yoge uz zdravi doručak, u Sunset Beach Dubrovnik, u 9 sati, po cijeni od 50 Kuna. Sat yoge vodi Studio “We Du Yoga”, a rezervacije su obvezne na: weduyoga@gmail.com .

Na trećoj kulinarskoj radionici Udruge Deša, u subotu, 9. listopada, u 10 sati, održat će se prezentacija pripreme korčulanskih cukarina. Cukarini su tradicionalni korčulanski suhi keksi. Pripremaju se za razne svečanosti. U pripremi se koristi amonijak te liker od ruža. Služe se sa prošekom te se umaču u isti i tako konzumiraju. Kako to radi u svom domu svim sudionicima će pokazati Fani Knego Pjević. 

Ulaz je slobodan uz obveznu prethodnu rezervaciju na tel: +38520420145 te e-mail: info@desa-dubrovnik.hr 

Ovogodišnji tematski ručak pod nazivom „Istarsko zlato – Tartuf“ održat će se uz prezentaciju u Konobi Veranda. Jelovnik u tri slijeda, na temu tartufa, uz tri čaše vina iz Istre, po cijeni od 200kn uz obvezne rezervacije na: +38520411050 ili veranda.konoba@gmail.com

I treći dan Good Food Festivala, u subotu, 9. listopada, od 12 do 24 sata, u Dubrovačkoj pivovari gostuje BarBaQ i Mojmir Žuvela, koji će u svom Food truck-u pripremati raznovrsne mesne specijalitete koristeći smoker – zatvoreni roštilj u kojemu se jako sporo peku veći komadi mesa.  Od 20 sati uz craft pivo i mesne specijalitete, za dobru zabavu uz živu glazbu zadužen je popularni bend Čuvari svirala. 

Osim kulinarskih radionica, održat će se i radionica za izradu keramičkih kalupa za kontonjatu u subotu, 9. listopada u 15 sati u TUP-u. Kontonjata ili slatko od mrkatunja (sir od dunja) je odavno  neizostavni dio dubrovačke blagdanska trpeze. U malo vode kuhaju se zrele mrkatunje, pasiraju, mjere te se dodaje ista težina cukara. Sve se kuha na laganoj vatri, na kraju se dodaje sok od limuna i topla slastica se ulijeva u pripremljene kalupe. Na ovogodišnjem Good Food Festivalu sudionici će imati priliku izraditi ekološke terakota kalupe za kontonjatu i uz pomoć keramičarke Anamarije Bezek izraditi vlastiti kalup od gline. Obvezne su prijave za radionic u na: anamarijabezekceramics@gmail.com 

U subotu, 9. listopada, od 15 do 24 sata, ”TUP dvorište” za Cubano vikend ugošćuje Oli’s Food Factory, Olija i njegov kamion sa kubanskim poslasticama. U goste dolazi i Fidel Castro, glavom i bradom, sa sobom donosi recepte za kubanske koktele i ploče kubanskih ritmova koje će puštati kao DJ za Cubano vikend. 

Treći dan Good Food Festivala, subota, 9. listopada završava u Sunset Beach Dubrovnik, na večeri pod nazivom Umjetnost kuhanja uz Ofyr, od 19 do 23 sata. Pripremanje hrane na Ofyru, roštilju od čelika na drva, predstavlja novi pristup pripremanju hrane na otvorenom. Gosti imaju mogućnost na licu mjesta odabrati ono što bi željeli kušati te gledati cjelokupan proces pripreme svih vrsta jela na ploči, a potom uživati u okusu hrane, pravom doživljaju druženja na otvorenom uz vatru i živu glazbu uz bend Feredon. 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *