Subotnja kava u Galeriji uz izložbu „Prostor izlaganja“

12

Umjetnička galerija Dubrovnik u subotu, 26. listopada u 10 sati organizira stručno vodstvo kroz aktualnu izložbu „Prostor izlaganja“ na kojoj izlažu Nina Kurtela, Maja Marković i Natalija Škalić u sklopu programa „Subotnja kava u Galeriji“.

„Subotnja kava u Galeriji“ prepoznatljiv je i izvrsno prihvaćen program Umjetničke galerije Dubrovnik kojom se još više želimo približiti našim sugrađanima i svim posjetiteljima grada Dubrovnika nudeći im drugačiji doživljaj jedne kulturne ustanove. Ovakav vid interakcije s posjetiteljima izvodi se jednom mjesečno kroz aktualne izložbe ili stalni postav.

Kustosica izložbe, dr. sc. Rozana Vojvoda na ovoj će „Subotnjoj kavi u Galeriji“ svim zainteresiranim posjetiteljima, predstaviti sam koncept izložbe te rad tri hrvatske suvremene umjetnice, Nine Kurtele, Maje Marković i Natalije Škalić, koje osim generacijske bliskosti i školovanja na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu, povezuje i sklonost medijskom eksperimentiranju, te izražena osjetljivost za galerijski / muzejski prostor koji je vrlo često integralni dio njihove umjetničke prakse. Posljedično, ideja za zajedničku izložbu autorica utemeljena je na onim njihovim radovima sa snažno izraženim referencama na prostor izlaganja.

Komentari


TAG


Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *