ŠUICA O NECIJEPLJENJU: Hrvati ne vjeruju znanosti

820

Bivša dubrovačka gradonačelnica i sadašnja potpredsjednica Europske komisije za demografiju Dubravka Šuica iznijela je neka svoja stajališta objavljena na N1, a cijeli intervju možete pročitati ovdje.

Na pitanje kako objašnjava činjenicu da u Hrvatskoj cijepljenost nije zadovoljavajuća, Šuica je odgovorila:

“Često se pitam o tome, loše je da je samo 50% odraslih osoba cijepljeno. Sociološki bi se to moglo objasniti. Riskirat ću i objasniti s obzirom na to da smo izašli iz sustava kad su se odluke donosile centralno, naši ljudi ne vole takve centralističke preporuke, a ne žele vjerovati znanosti. Kako objasniti da u zemlji poput Belgije, koja je decentralizirana, fragmentirana, imate oko 80% cijepljenih? Zato mislim da u Hrvatskoj postoji otpor koji mi je teško objasniti osim ovim sociološkim, psihološkim problemom.”

Ipak, smatra da je Vlada napravila sve: “Mislim da je Vlada napravila i radi dobar posao. Sad predstavljam svih 27 zemalja i ne miješam se u unutarnje poslove, ali koliko pratim, mislim da Vlada radi dobar posao, a koji je razlog da građani apstiniraju, možda treba pribrojati broj onih koji su preboljeli, pa je broj imunih vjerojatno veći.”
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *