SUTRA Otvaranje manifestacije Kršćansko lice kulture uz izložbu dubrovačkih umjetnika

128

Manifestacije „Kršćansko lice kulture 2023. “ bit će otvorena u nedjelju 19. ožujka u 19 sati u klaustru samostana sv. Dominika u Dubrovniku.

Izložba Mysterium crucis – Križni put u djelima suvremenih dubrovačkih umjetnika je prvi program manifestacije koji će biti upriličen uz otvaranje.

Na izložbi svojim radovima sudjeluje 12 umjetnika: Nikolina Šimunović, Jasmina Runje, Lena Kramarić, Tonko Smokvina, Iris Lobaš Kukavičić, Ivana Miloglav, Berta Miloš, Ivan Mladošić, Ivana Jovanović Trostmann, Anamarija Obradović, Klara Knego i Josipa Vlašić s 13 radova.

Umjetnici su se likovno izrazili na sebi svojstven način, sa svojim jedinstvenim rukopisom u obliku crteža, skulpture ili slike i u različitim likovnim tehnikama poput ulja na platnu, akrilika, olovke ili kombinarnoj tehnici kombinacije drva i željeza.

Izložbu su postavile Iris Lobaš Kukavičić i Marijeta Radić.

Manifestaciju „Kršćansko lice kulture“ organizira Vijeće za kulturu i znanost Dubrovačke biskupije. Ova manifestacija organizira se četvrti put i nastavlja se na prijašnju manifestaciju „Dani kršćanske kulture“ koja se od 2005. godine u korizmenom vremenu organizirala u Dubrovačkoj biskupiji.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *