SUTRA Svečano otvorenje nautičke sezone u ACI marini Dubrovnik

594

U protekle dvije godine nautika se pokazala najotpornijim oblikom turizma te jednom od ključnih uzdanica, ne samo turističke, već i cjelokupne nacionalne konkurentnosti Republike Hrvatske. S obzirom na znatno veću slobodu kretanja i pozitivne dosadašnje pokazatelje, Hrvatska očekuje još jednu uspješnu turističku sezonu, pri čemu će ponovno jednu od glavnih uloga imati upravo nautika.

Povodom početka nove turističke sezone, u jednoj od najvažnijih hrvatskih marina koja goste dočekuje u novom ruhu, ACI marini Dubrovnik, okupit će se ključni akteri iz hrvatskog turističkog sektora:

  • Nikolina Brnjac, ministrica turizma i sporta Republike Hrvatske,
  • Kristjan Stančić, direktor Hrvatske turističke zajednice,
  • Nikola Dobroslavić, župan Dubrovačko-neretvanske županije,
  • Mato Franković,gradonačelnik grada Dubrovnika i
  • Kristijan Pavić,predsjednik Uprave ACI-ja.

U izvrsnost infrastrukture i usluge ACI marine Dubrovnik, u proteklom je razdoblju uloženo ukupno oko 35 milijuna kuna te su provedeni sveobuhvatni radovi na kompletnoj rekonstrukciji marine. Točnije, izgrađen je obalni zid koji osigurava čak 220 metara nove obale za uplovljavanje i prihvat četiri do pet metara dužih plovila nego dosad. Uz to, u cijeloj je marini provedena i rekonstrukcija infrastrukture, što obuhvaća rekonstrukciju vodovoda i odvodnje, elektromrežu i instalacije te rasvjetu. Sukladno tome, prisutni će ovom prigodom imati priliku po prvi puta doživjeti ACI marinu Dubrovnik u njenom novom, osvježenom izdanju.

U sklopu otvorenja nautičke sezone u ACI marini Dubrovnik, biti će proglašen i početak projekta Nautičko jedro 2022., kojim Jutarnji list promiče nautički turizam, održivost i ekologiju te promovira Hrvatsku kao destinaciju čiste i očuvane prirode.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *