SUTRA SVI NA STRADUN! POČINJE 5.DUBROVAČKI ZIMSKI FESTIVAL!

220
  1. Dubrovački zimski festival počinje sutra, 1. prosinca 2018. paljenjem prve adventske svijeće i uključivanjem dekorativne blagdanske rasvjete, a u koncertnom nastavku velikog otvaranja festivala nastupit će jedan od trenutno najpopularnijih hrvatskih izvođača, Petar Grašo. Prvi zimski festivalski vikend, u kojem s radom kreće i ovogodišnja novost Stanica Sjeverni pol, donosi i druge zabavne obiteljske programe.

Turistička zajednica Grada Dubrovnika, u sklopu programa „Subotnje jutro u Gradu“, poklanja svim građanima i posjetiteljima besplatan turistički pregled Grada uz nastup Folklornog ansambla Linđo. Prvi obilazak bit će 1. prosinca s početkom u 10:00 sati ispred TIC-a Pile, dok će nastup FA Linđo biti u 11:30 ispred Crkve sv. Vlaha. Program „Šarena zima u Uvali“ bit će otvoren sutra u 15 sati uz nastup Plesnog studija Lazareti. Ovaj program, prošlogodišnji dobitnik povelje za naj-akciju za djecu u Hrvatskoj, ove će godine biti još bogatiji s raznovrsnim programima za najmlađe te uz neizostavno klizalište i posebnu atrakciju programa – adventski vlakić besplatan za sve putnike. Radno vrijeme klizališta bit će od 9 do 22 sata.

Paljenje prve adventske svijeće – svijeće nade bit će održano u 19:30 ispred Dubrovačke katedrale u sklopu programa “Tvoje svjetlo daje mi nadu”. Program paljenja adventskih svijeća u prostoru između Kneževa dvora i katedrale odvijat će se subotom navečer uoči svake nedjelje došašća s početkom u 19:30 sati. Ovu subotu molitveni dio predvodit će župa sv. Mihajla iz Lapada, a gradonačelnik Mato Franković će zapaliti prvu svijeću na adventskom vijencu. Po završetku molitvenog dijela, uslijedit će druženje uz prikle i čaj.

Klapa Karaka pjesmom će uljepšati ovu večer u điru Gradom od 19:30 do 21:00 sat, a u svoj obilazak krenut će na Brsaljama. Otvorenje festivala i paljenje blagdanske rasvjete bit će u 20:00 sati na Stradunu kada će Grad zasjati u punom blagdanskom ruhu. Pjesmu Dubrovnik se kiti Paole Držaić Zekić i Zatonsku kolendu otpjevat će Dječji zbor “Dubrovnik”, polaznici radionice “Kolende i božićne pjesme” Matice Hrvatske u Dubrovniku te Dramske i glazbene radionice Doma Marina Držića koje vode Paola Dražić Zekić i Sanja Dražić, a nastupit će i Folklorni ansambl Linđo i Matia Pijević na glockenspielu. Time će biti označen početak programa 5. Dubrovačkog zimskog festivala koji u nastavku donosi koncert Petra Graša od 21 sat na Stradunu. Koncert jednog od najomiljenijih hrvatskih pjevača ostaruje se u suradnji sa Star produkcijom.

Nedjelja prijepodne počinje klapskom pjesmom! Klapa Maestral pjevat će od 10 do 12 sati u điru od Brsalja, preko Straduna do Gundulićeve poljane. Lutkarska družina Dobrissimo – Aster KD Dubrovnik za najmlađe i njihove obitelji igrat će lutkarsku predstavu ”Tri praščića” u 11 sati u Teatru Bursa. Ovogodišnja novost Stanica Sjeverni pol u Luži bit će otvorena u nedjelju u 15 sati uz vilenjački party i radionice malih kreativaca za koje su zaduženi Le Petit Festival du Theatre & Plesni studio Lazareti. Stanica Sjeverni pol bit će otvorena za najmlađe posjetitelje do kraja zimskih praznika svakodnevno od 16 do 19 sati, a obiteljski programi se nude i u dvorani kina pa će se tamo moći pogledati predstavu Svetog Nikole, Plesni kolaž, Božićnu čaroliju vrtića, Magic winter dance i Pepeljugu, ali i zaploviti u prošlost pomoću vremeplova najljepših božićnih filmova svih vremena. U večernjim satima u nedjelju, 2. prosinca Klapa Ragusa će Dubrovčane animirati pjesmom od 21 sat na Gundulićevoj poljani, dok će u to vrijeme na Brsaljama nastupiti Maja Grgić, Igor Vlahušić i Željko Barač.

Vrijedi podsjetiti kako će počevši od 1. prosinca, svakog dana od 17:00 sati pa sve do posljednjeg noćnog polaska u voznom redu Libertasovi autobusi voziti besplatno na svim linijama u gradskom prometu (uključujući linije 26, 28 i 35). Tijekom zimskog festivala prometovat će i besplatni XMAS BUS  na relaciji A. Kolodvor – Grawe – Pile – Vojnović – P. Lapad, te P. Lapad – Vojnović – Pile – A. Kolodvor.

Više informacija o svim događanjima dostupno je na internetskoj stranici i društvenim mrežama Dubrovačkog zimskog festivala, ali i na Kalendaru događanja Grada Dubrovnika.

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *