Sve je spremno za “povratnički” Du Motion: Dubrovnik ponovo dočekuje trkače iz cijeloga svijeta

680

Čekanju je napokon došao kraj! Samo nas nekoliko dana dijeli od šestog izdanja Du Motion – Runners’ Days Dubrovnik, trkačke manifestacije koja se nestrpljivo sprema ugostiti trkače iz svih krajeva svijeta.

“30. travanj i 1. svibanj 2022. pamtit ćemo kao dane kada smo prekinuli trogodišnji ‘post’.  Oko 2 500 sudionika iz 44 države bit će dio ovogodišnjeg Du Motiona pa slobodno možemo reći kako se vraćamo na naše “staro normalno”.  I mi i trkači smo ovaj trenutak dugo iščekivali i vjerujemo da će ponovni susret za sve nas biti iznimno emotivan,” izjavio je direktor Du Motiona Alen Bošković.

Du Motion tradicionalno otvara zahtjevna, ali itekako atraktivna Utrka zidinama, zbog koje će se, u subotu, 30. travnja, svjetski poznata znamenitost, umjesto turistima, u potpunosti ustupiti trkačima. Isti će dan Dječja utrka ispuniti Stradun smijehom i veseljem dubrovačkih vrtićaraca i osnovnoškolaca nižih razreda.

Nedjelja, 1. svibnja, rezervirana je za redovito rasprodani Dubrovački polumaraton, koji trkače vodi iz zagrljaja gradskih zidina na panoramsku stazu duž dubrovačke obale, te humanitarnu Utrku građana 5K koja ove godine ima za cilj podržati Društvo multiple skleroze Dubrovačko-neretvanske županije.

Svakako vrijedi istaknuti kako će na Du Motionu sudjelovati i oni za koje se utrka 5K trčala ranijih godina: Nevio Krešić bit će dio rijeke trkača upravo u utrci na pet kilometara, Ante Kolunđija sudjelovat će na polumaratonu, dok će se Karla Sentić i predstavnici Udruge za Down sindrom Dubrovačko-neretvanske županije pridružiti volonterima. 

Upravo će se volonteri pobrinuti kako bi i ovaj put sve utrke protekle u najboljem mogućem redu. Naći će se tu stotine volontera iz osnovnih i srednjih škola, brojnih gradskih službi, Crvenog križa, sportskih i auto klubova te HGSS-a. 

Pridružit će im se i grupe mladih volontera iz Bugarske, Italije, Poljske, Švedske i Turske, koji u Dubrovnik dolaze povodom velike međunarodne Volonterske konferencije 2. svibnja u Lazaretima. Završni je to događaj EU projekta za edukaciju volontera na sportskim natjecanjima čiji je nositelj Du Motion. 

Pred nama je vikend u kojem će cijeli grad biti u pokretu. Pridružite se i vi, dođite podržati trkačke heroje i budite dio velikog “povratničkog” Du Motiona!

 

 

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *