SVI ŽELE PUTOVNICU Zagrebačka policija izašla usuret građanima, rade duže da možete otići na finale svjetskog prvenstva

327

“Zbog ulaska Hrvatske nogometne reprezentacije u FINALE SVJETSKOG NOGOMETNOG PRVENSTVA i velike zainteresiranosti građana, Sektor upravnih i inspekcijskih poslova Policijske uprave zagrebačke (Zagreb, Petrinjska 30) iznimno će raditi u petak, 13. srpnja  od 7 do 17 sati i subotu, 14. srpnja od 7 do 14 sati, isključivo za izradu žurnih putovnica”, izvijestili su iz PU Zagrebačke. 

Podsjetimo, za razliku od Europske Unije u kojoj hrvatski državljani mogu putovati bez putovnica, dakle samo s osobnom iskaznicom, za odlazak u Rusku Federaciju potrebna je putovnica. 

Uputa o proceduri za izdavanje putovnice u PU/PP u žurnom postupku

Zahtjev za izdavanje putovnice podnosi se osobno (za maloljetne i poslovno nesposobne osobe zahtjev za izdavanje putovnice podnose roditelji, odnosno zakonski zastupnik), te je zahtjevu potrebno priložiti:

  • dokaz o uplati novčanog iznosa od 410 kuna za izdavanje putovnice u žurnom postupku za koju se zahtjev podnosi u Policijskoj upravi zagrebačkoj, odnosno iznosa od 465 kuna za putovnicu u žurnom postupku za koju se zahtjev podnosi u drugim policijskim upravama ili u policijskim postajama koje su u sastavu tih drugih policijskih uprava. Uplata se može izvršiti na uplatnom mjestu pošte, FINA-e, poslovne banke ili putem internet bankarstva na račun državnog proračuna RH. Uplatu je potrebno izvršiti na IBAN državnog proračuna broj: HR1210010051863000160 uz naznaku za putovnicu po modelu HR65 7005-434-OIB (navesti OIB osobe kojoj će se izraditi putovnica)
  • upravnu pristojbu u iznosu od 140 kuna putem uplatnice ili putem Internet bankarstva. Pod opis plaćanja potrebno je navesti “državne upravne pristojbe”, a uplatu izvršiti na IBAN broj državnog proračuna HR1210010051863000160 po modelu HR64 5002-713-23043.
  • osobnu iskaznicu ili drugu ispravu na temelju koje se može provjeriti identitet i hrvatsko državljanstvo
  • 1 fotografiju – 35 x 45 mm, (naglasak fotografu da je fotografija za biometrijsku putovnicu), ukoliko osoba već nema izdanu eosobnu iskaznicu
  • staru putnu ispravu, koja će se poništiti i vratiti (osim ako se putna isprava ne podiže prvi puta)
  • Za dijete koje ranije nema izdanu putovnicu, niti osobnu iskaznicu, a nije upisano u maticu rođenih na području Republike Hrvatske treba priložiti inozemni izvadak iz matice rođenih ili rodni list.
  • Dijete koje je navršilo 12 godina mora biti prisutno prilikom podnošenja zahtjeva za izdavanje putovnice radi potpisivanja zahtjeva odnosno radi davanja otisaka prstiju koji se pohranjuju u čipu biometrijske putovnice.

direktno.hr

Komentari
Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *